Annons

Kulturbloggen

Adam Svanell

Adam Svanell

Hur repararerar man ett tveksamt anseende? Kanske genom att alliera sig med någon som är ännu mer utskälld. Så resonerar åtminstone personerna bakom det skandalomsusade projekt som fram till nyligen hette Swedbank Arena. I dag tillkännagavs det att invigningen av bygget, numera känt som Friends Arena, ska ledas av landets mest sågade filmregissör, Colin Nutley.

– Ingen är bättre än just han på att se och plocka fram det svenska, säger vd:n för Friends Arena i ett uttalande.

Den som har sett fler än en av Nutleys filmer vet därmed redan nu vad som kommer att spelas upp i Solna i oktober:

En kvinna, av en ren händelse regissörens egen fru, dyker upp som en frisk fläkt inne på arenan. Under sin korta vistelse där vänder hon upp och ner på allt och lämnar ingen oberörd. Männen blir förälskade, kvinnorna avundsjuka. När historien tar slut har alla inblandade lärt sig något om såväl livet som sig själva.

Räkna även med en gråtscen.

Kategorier