Annons
X
Annons
X

Kulturbloggen

Jenny Leonardz

Jenny Leonardz

Symfonimusikens och orkestrarnas framtid diskuteras mycket, och inte sällan hörs domedagsprofeter som tror att de kommer att dö ut som dinosaurier. Men det är svårt att tro när man hör och ser alla nya grepp som orkesterhusen hittar på, hur de numera utforskar musikens alla vrår – och sin omgivning.

Köpenahamnsfilharmonikerna (Sjællands symfoniorkester) har tagit upp ett vinnande koncept som dyker upp lite här och där i världen: flash mob. Förra året slog de till med Ravels Bolero på tågstationen, i år blev det Griegs Peer Gynt i tunnelbanan.

Inte kan väl en orkester lägga sig ner och dö som spelar så här? Och sällan har man sett så många leenden i en tunnelbanevagn.

YouTube Preview Image

Och så här såg det ut när de ”flash mobbade” på Hovedbanegården i København.

YouTube Preview Image

 

Kategorier