Kulturbloggen

Karin O’Mahony

Karin O’Mahony

I morgon fredag slår biografen Rigoletto upp portarna på Kungsgatan efter en lång renoveringstid. Bland nyheterna märks ett säkerligen efterlängtat inslag för de som besökt  biografer som Roxy i London eller Nighthawk i Brooklyn – tillgång till bar i direkt anslutning till biosalongen.

Rätt ska vara rätt – en annan biograf med servering eller åtminstone små bord i salongen hittas ju på Bio Rio i Hornstull och biograf med egen restaurang och bar finns visserligen redan på Zita ett stenkast bort på Birger Jarlsgatan. Men eftersom det råder 18-årsgräns på Rigolettos vip-balkong får man väl utgå ifrån att detta medför tillåtelse att ta med sig drinken in i salongen?

I priset för en vip-biljett ingår också läsk och popcorn. Om kombinationen popcorn/alkohol/biomörker kommer leda till ökad risk för biobesökare i övriga salongen att träffas av små projektiler i biomörkret återstår att se. På måndag återkommer vi hur som helst till nya Rigoletto i en längre artikel i SvD Kultur, signerad Tobias Brandel – läsning som inte bör missas.

(FOTO: Dan Hansson)

Kategorier

Fler bloggar