Annons

Kulturbloggen

Jenny Leonardz

Jenny Leonardz

Som bekant finns alltid de där självsäkra personerna som talar om när en trend är ”ute” – vilket ofta är just som vi ”vanliga” fattat galoppen. Lite lagom glädjedödande, sådär.

Så kände jag när påståendet började segla runt att ”ingen spelar Wordfeud längre”.

Men hur var det med det? Uppdraget gick till mig att kolla vilka ordspel som gäller nu på smarta telefonen. Och det var lätt att konstatera att Rumble är ett av de spel som laddas ner absolut mest just nu, ett annat är det engelskspråkiga Draw something.

Så jag provade olika spel, konstaterade att Draw something inte var min tekopp, men nedladdat ohyggligt många gånger. Och att Rumble är lite underhållande, men att det nog inte håller i längden. Tänkte i mitt stilla sinne att Wordfeud syns inte på topplistorna längre för att alla 7 miljoner användare som vill ha det redan har laddat ner det.

Så skrev jag om de här spelen, och ytterligare ett antal andra spel för iPhone- och Android-telefoner. Och som en kul grej la jag till mitt ”nick” (mitt alias)  i slutet av artikeln och bjöd in till spel.

Sedan artikeln publicerades har min telefon plingat oupphörligen. Jag vet inte hur många inbjudningar jag har fått. Jag tackar för dem alla – och gläds över alla snälla chatkommentarer som har strömmat in i min telefon. Och som en artig journalist hade jag ambitionen att svara på alla spelinbjudningar. Men när jag passerat hundratalet spelförfrågningar började jag trycka på Reject (avslå) för att över huvud taget kunna använda telefonen. Jag ber om ursäkt för det…

Som trendspanarna siat, hade jag väntat mig fler inbjudningar till Rumble och Draw something, än till gamla Wordfeud. Men jag kan avslöja att ni som spanat hade fel. Jag ber om ursäkt för det med…

För det är Wordfeud som regerar – åtminstone bland Svenskans läsare. Helt klart och överlägset. Jo, visst fick jag inbjudningar till Rumble också, men det var inte så många. Spelet går ju dessutom så fort att vågen ebbade ut rätt snart. Till Draw something fick jag ingen inbjudan – men till det finns en annan förklaring.

När jag testade Draw something behövda jag nämligen inget alias. När jag skulle lägga till samma som jag använt i artikeln (och till Wordfeud och Rumble) upptäckte jag att någon där redan heter likadant som jag. Så någonstans där ute sitter en annan Jenny och undrar vad som i all världen har hänt när spelinbjudningarna rasar in. Om det ber jag verkligen om ursäkt för…

Kategorier