Annons

Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

En liten kulturskandal skakar staden Halle i Tyskland. Det har nämligen visat sig att Andreas Hillger, kulturredaktör på Mitteldeutsche Zeitung, också var en frekvent dramatiker vars pjäser sattes upp på scener som hans egen tidning bevakade. Hillger skrev pjäser under pseudonymerna August Buchner och Frank Wallis och kom att bli delstaten Sachsen-Anhalts mest spelade samtidsdramatiker som vederbörligt hyllades av sina kolleger teaterkritikerna.

Chefredaktören för Mitteldeutsche Zeitung säger att han inget visste om detta, men enligt André Bücker, överintendent på Anhaltisches Theater i Dessau, var det en ”offentlig hemlighet” att kulturredaktör Hillger också var delstatens största nu levande dramatiker. Efter avslöjandet har Andreas Hillger visat sig ångerfull och lämnat jobbet som kulturredaktör. Därmed kan man kanske utgå från att ridån har gått ner för detta mellantyska drama.

Kategorier