Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Keith Richards i Rolling Stones ångrar delar av sin självbiografi Life. Särskilt attackerna mot bandkollegan Mick Jagger som han hånade för en påstådd liten snopp. I en ny intervju i en kommande dokumentär om Stones 50-åriga karriär berättar Richards att han och Jagger pratat med varandra det senaste året på ett sätt som de inte gjort på evigheter.

– Det har varit otroligt viktigt för mig. När det gäller boken så var det min historia och den var mycket rå, som jag ville att den skulle vara, men jag vet att några avsnitt och en del av publiciteten sårade Mick och det ångrar jag, säger Keith Richards enligt tidningen Rolling Stone.

I Life skrev han bland annat: ”Marianne Faithful hade inget kul med hans lilla filur”. Han dömde också ut Jaggers fjärde soloalbum Goddess in the doorway från 2001 och kallade den Dogshit on the doorstep. ”Den är som Mein Kampf. Alla hade den men ingen läste den”, skrev Richards på sitt försynta sätt.

Jagger får väl trösta sig med att Richards backar nu och att exet Jarry Hall försvarat honom och sagt att ”Mick är  ordentligt utrustad. Jag borde veta – jag var med honom i 23 år. Keith är bara avundsjuk.”

Antar att det är tur att killarna pratat ut eftersom Stones planerar en ny skiva, en turné 2013 och till och med spekulerar i att basisten Bill Wyman ska återförenas med bandet.

Här är Paint it black med Rolling Stones.

YouTube Preview Image

 

Kategorier

Fler bloggar