X
Annons
X

Kulturbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

Att det var Monica Nordlund och Ateljé Femman som låg bakom Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths hyllade kreation på årets Nobelfest har knappast undgått någon. I helgen öppnar hon en pop up-store i city för att göra sig av med en del av sitt lager.

– Jag vill dela med mig av det som finns i mina gömmor till både nya och gamla kunder. Har tänkt att sälja cirka 150 klänningar och 50 kappor, säger Monika Nordlund.

Kommer du att sakna dina rariteter?

– Nej, för nu har jag bestämt mig. Jag fick inte plats med något nytt och jag längtar efter att kunna åka på en ny inköpsresa nu när det snart är vår och allt.

Vilka är de verkliga fynden?

– Jag har två figursydda sekelskifteskappor som är något utöver det vanliga och flera 30-talsklänningar som är underbara. Och en hel bunt fantastiska underklänningar från 60- och 70-talen i en kvalitet som inte går att få tag på längre, säger Monika Nordlund.

Till hjälp i butiken har hon sina två goda vänner Lena Endre och Maria Bonnevie – båda vintagefantaster av rang. Endre har vid ett flertal gånger glänst i vintage, som exempelvis på Guldbaggegalan 2008 då hon bar en klänning med tillhörande kappa från 1963, sydd på K. Eilliams skrädderi.

Hur ser prisbilden ut i den tillfälliga butiken?

– En klänning kostar mellan 700 och 1500 kronor. Dyrast är sekelskifteskapporna som vi säljer för  2300 kronor. Men vi har inget för herrar den här gången – tyvärr.

Säljer du ut några alster av klassiska kvalitetsmärken, som Märthaskolan?

– Nej vi har bara satsat på skräddade plagg. Mycket grönt och en hel del mönster är det på galgarna, säger Monika Nordlund.

 

Butiken på Grevgatan 32 i Stockholm är endast öppen lördag och söndag (10 och 11 mars) klockan 10-18.

 

 

Kategorier