Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Sångaren i The Monkees, Davy Jones, har avlidit av en hjärtattack, enligt BBC. Han blev 66 år gammal. Bandet lanserades genom en tv-serie och snart påminde gruppens popularitet om Beatles-hysterin. Här är historien om The Monkees, en intervju jag gjorde med Mike Nesmith 1999 och en av deras största hits, I’m a believer, skriven av Neil Diamond.

Monkees brukade hånas för att de var ett konstgjort band men många av singlarna var utmärkta poplåtar och med åren har bandet fått en viss återupprättelse. Här är ledmotivet till deras show, Theme from the Monkees plus Daydredam believer, The girl I knew somewhere och Paul McCartney som sjunger Monkees theme.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Kategorier