Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Pete Doherty, Libertines och Babyshambles  frontman, använder sitt eget blod i en ny utställning på Cob gallery i London. Han kallar tekniken för ”pulsåderssplatter”  och ställer ut ett 30-tal tavlor i något han kallar On blood: A portrait of the artist. Utställningen pågår till den 4 mars. Här finns också ett självporträtt av den avlidna Amy Winehouse, som var vän med Doherty. Hon målade också med sitt eget blod. I en intervju i The Independent berättar Doherty: ”Hon pratade i telefon med sin pappa när hon gjorde tavlan. Hon sa ’pappa, Jag är med Pete och han får mig att teckna med mitt blod!’ Han gillade inte mig särskilt mycket, hennes pappa.”

Annars är Pete Doherty mest känd för att ständigt bli arresterad och inte dyka upp på spelningar. Nu är han i alla bokad för konserter i Umeå den 30 mars och Göteborg den 31 mars.

Den 32-årige indierockaren har dessutom fått en dotter tillsammans med den sydafrikanska modellen Lindi Hingston. I The Independent bekräftar han detta och tillägger: ”Vi ska använda bebins blod i en av tavlorna.” Independents journalist är nästan säker på att han ljuger. Men bara nästan.

Här är Can’t stand me now med The Libertines.

YouTube Preview Image

Kategorier