Här är Estelle!

Musik Just idag damp Estelles nya platta All of me ner på redaktionen. Hon slog igenom 2004 och fyra år senare gjorde hon American boy med rapparen Kanye West. Den sålde i flera miljoner ex, kom 7:a på Rolling Stones lista över de 100 bästa låtarna 2008  och den lilla svenska prinsessans namne låter så här.

YouTube Preview Image

 

Visa kommentarer (764 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • Anonym

  När partiet håller på att sjunka då begår en medlem näst intill majestätsbrott.
   Att utmana vår statschef är som att utmana hela vårt folk.
  Mycket talar nu för att statsvetaren, professor Sören Holmberg i Göteborg får rätt. ”Partiet kan komma att sjunka en bit under tjugo procent, kanske runt sjutton”.

  • gregorio samsa

   Om några antal år, det ska vara att historiker framtida befolkning kan skratta hög för alla dessa händelser. Då ska de betrakta de nuvarande kungens sympatisörer som idioter.  

   • Anonym

    Jag håller med, att vi 2011 inte har lika för laget, låta blod och avkomma bestämma inflytande kommer få oss att se väldigt löjliga ut i framtiden.

    Om det enda argumentet mot sunt förnuft är tradition, jag då är det rätt mycket vi skulle kunna behålla med det argumentet….

    • Drizzcol

     Julen också?

     • Anonym

      Julen är till skillnad mot kungen ingen juridisk person som har åtalsfrihet om han går kriminella handlingar.

      Traditioner/vanor kommer vi människor alltid ha men jag är motståndare till när vanor/religion/personer står utan för de mänskliga rättigheterna.

      Tycker ditt påstående visar hur fel på det alla rojalister är.

 • http://pulse.yahoo.com/_GSZACX4IJOYGXWRHLKIQVJ3UYU Kenneth

  Sluta nu. Låt vår kung vara i fred nu!

 • Anonym

  Jag tycker inte någon inom (S) öht ska börja prata förtroende de närmaste 5 åren och så länge inte korrupta, fuskande politiker och myndighetspersoner straffas ska man nog fälla ner svansen och dra ner på föreställningen om sin egen förträfflighet

 • Anonym

  Ja du Hillevi, när ska du lägga fram förslaget att folkvalda riksdagsledamöter kan bli åtalade för bidragsbrott etc.? Eller det är kankse inte lika intressant för Hillevi?

  Jag har inget förtroende för politiker som kastar bautastenar i glashus!

 • Anonym

  Är det inte bättre att Hillevi Larsson oroar sig för sin partiledares förtroende.

  • Anonym

   Det som inte finns behöver man inte oroa sig för

 • Anonym

  Statschefer måst ha immunitet så länge de är statschefer. De politiska företrädarna är inte lika ivriga när det gäller den egna sitsen där det är i stort sett lika omöjligt att lagföra en regerings-riksdagsledamot för sina förehavanden inom ämbetet. Samma immunitet finns j beträffande diplomater. När de folkvalda inser det orimliga i det farsartade KU och tillsätter en författningsdomstol då kan vi börja prata om frågan.

  • Anonym

   Man måste förstå att sådana här förslag uppkommer bland politiskt inkompetenta, riksdagsmän som ej förstår sitt ansvar för landet. Dessa vettvillingars framfart är ett stort problem för Sverige idag. En riksdagsman av dignitet är någon med förståndet i behåll som ser vårt land i sin helhet och har en positiv känsla för dess historia och dess värde. Tyvärr verkar det ha blivit alltför sparsmakat med sådana nuförtiden.

 • Anonym

  Att detta är ännu ett inslag i drevet mot Kungen är ju uppenbart. Kan det kanske vara så att Hillevi Larsson är så bottenlöst okunnig att hon inte känner till att det är standard världen över att statschefen inte kan åtalas, numera med undantag för brott mot mänskligheten? Inte ens Larsson lär kunna hävda att det är aktuellt här.

  Eller kan det vara så att hon inte ens känner till att en statschef som utnämns av riksdagen i händelse av att en tronföljare inte är myndig också har åtalsimmunitet men att hon ändå skriver debattartiklar?

 • Anonym

  Faktaunderlaget för republikanerna är som vanligt pinsamt lågt. Straffrättslig immunitet åtnjuter de flesta statschefer i såväl republiker som monarkier. Att republikanerna vill dra Kungen i smutsen genom att kunna polisanmäla honom för än det ena än det andra är bara en del i den tarvliga smutskastningskampanj som de här avundsjuka politikerna sysslar med. Nu får det vara nog!

  • Allfons Mållgan

   Men den kan upphävas i andra länder. Se t ex Israel där presidentMoshe Katsav kunde åtalas trots straffrättslig immunitet

 • Anonym

  kungen åtnjuter i vilket fall väldigt mycket högre förtroende än Juholt…. Något att fundera på innan man börjar slänga sig med mätningar hit eller dit.

  • Anonym

   Absolut..!
   Dessutom större förtroende än hela den korrupta socialdemokratiska Göteborgsandan..!

   • Anonym

    Ja vad ska man då kalla moderaterna med Reinfeldt och Waberi vid styret. Tala om avskräckande exempel inom politiken. Nästan som Mona Sahlins flumsossar och alliansens sverigehatare.

  • Anonym

   När det sitteren person som Waberi i moderaternas och Reinfeldt sparti så kommer inte moderaterna att sitta kvar efter valet. Så innan du hoppar på andra politiker så rensa i moderatslummen med Reinfeldtd och andra sverigehatare. Sämte än dagens moderata partiledning kan det inte bli. Sorry. Jo det kan det bli som med Mona Sahlin och hennes sverigehatande sossar. .

  • Anonym

   Att diktator Reinfeldt skulle ha något förtroende är bara ett önsketänkande och ett fixande med siffror. Det är moderaterna mästare på. Se bara hur det var när moderaterna påstod att man hade folkets vilja med sig när det gällde om slussen skulle byggas Avslöjade med brallorna nere kan man kalla granskningen av moderaternas agerande då. . Bluff som alltid med moderaterna. Men moderaterna har Waberi i sin partistyrelse. Det säger allt. Att Mona Sahlin skulle ha något förtroende är samma önsketänkande av dom7groppen. Den största bluff som sverige skådat. Näst efter moderaternas agerande. Alla politiker borde bytas ut omedelbart. Skurkar hela bunten. Alla politiker borde anmälas för otrohet mod svenska folket. Landsförräderi kallas det när man agerar som dagens politiker gör.

 • Anonym

  Hillevi Larsson är verkligen en trött gråsosse vars parti håller på att avskaffa sig självt.

 • Anonym

  Om kungen skall kunna åtalas kan de väl börja med att fixa riksdagsreglerna och åtala Juholt för sina ständiga fifflerier!!!

 • Anonym

  Vad har kungen begått för brott? Vad är han dömd för?

  • Anonym

   I republikanernas ögon: Han är född.
   Det brukar ju vara deras argument, att man inte skall födas till posten som statschef. Tydligen är det därmed legitimt att kasta skit på honom tills han tröttnar på det?

   • Anonym

    Som om dagens politiker skulla vara något att stå efter. Reinfeldt Waberi Sahlin och dom övriga i 7gruppen. Nej diktaturälskare backa svenska foilket ställer inte upp på er .

  • Allfons Mållgan

   Om du har svårt att läsa innantill så har Kungen åtalsimmunitet, han har alltså inte dömd för något alls. Hade han inte haft åtalsimmunitet så hade han varit dömd ett flertal ggr.

   • Anonym

    Om du kan läsa så svarade jag på Hillevis reportage. Att kungen ska kunna åtalas. Hur kan den frågan komma upp? Och vad ska han åtals för?

 • Anonym

  Sopa rent framför egen dörr först!  Hillevi Larsson.

 • Anonym
 • Anonym

  ”Men Hillevi Larssons inställning till kung Carl Gustaf har också blivit
  mer negativ efter alla skriverier om hans privata leverne.”

  Mission Accomplished AB, TV4 och DN?

 • Anonym

  ta och ta iturmed alla myndighets personer i sverige som inte har åtalsfrihet som sätter sej över lagen dagligen eller strutar i lagen som i dag går fria utan problem eftersom sverige skyddar dom  och ta bort slödret som idag kan sätta sig över alla svenska/eu lagar och gå fria börja med poliser/riksdagspersoner/samt alla andra myndigshetspersoner  som verligen ska föregå med föredömme och inte  ska kunna sätta sig över lagen kringå den mm

 • Anonym

  Låt oss gärna ha monarkin kvar, men avskaffa immuniteten för kungen.Jag överser även med det utbredda fjäsket för kungahuset. Det finns det som är värre i vårt land.

 • Anonym

  Kan vi inte få avskaffat immuniteten för vissa murvlar på SvD?

 • Anonym

  Vi kan nog ana att det är en PR-byrå som gett (S) rådet att till varje pris försöka byta fokus på mediadebatten. Ohly häromdagen. Nu Hillevi, i morgon..vem ? Kungen kan vara ett bra ämne som kan avleda uppmärksamheten från den fascinerande Juholt.  Nix, låt Kungen ha lite julefrid och ägna Er åt era interna ”kungar” istället !

 • 47an

  Bli Socialdemokrat istället .Ordna upp partiet så att ni kan gå framåt ge hundan i Kungahuset så länge.

 • Anonym

  Hur skulle det vara om politikerna i stället för dessa eviga påhopp på kungahuset rensade utanför det egna boet. Politiker som dagens svenska politiker borde åtalas för otrohet mot huvudman . Det vill säga hela svenska folket för förskingring och för att politikerna som dom Quislingar dom är fortsätter att ge bort sverige till skatteparadis och bidragstagare som occuperar sverige.  Politikerna ger med hjälp av SIDA bort miljarder till diktaturer som kina afganistan somalia m.m . En merit att få miljoner från sverige är att man är en diktatur.
  Åtala dom svenska politikerna för att dom tagit bort svenskars rätt till sverige.
  Åtala dom svenska politikerna för att man låter dom gamla vanvårdas medan man tar in barn på 28år som får flera vårdare per person.
  Åtala dom svenska politikerna för förskingring av svenska skattemedel.
  Åtala svenska politiker för att man river svenska kyrkor men bygger moskeer.
  Åtala svensla politiker för att man diskriminerar svenskar.
  Åtala svenska politiker för att dom skor sig på skattemedel och att dom skapat lagar som gynnar dom själva som pensioner och andra förmåner livet ut. 
  Åtala svenska politiker för att man sålt ut sverige.
  Åtala svenska politiker för att man låter kriminaliten bre ut sig i sverige som i Malmö Södertälje m.m.
  Åtala politiker för att man låter ställen som Rinkeby med 96%arbetslöshet existera samtidigt som man tvingar sjuka svenskar till att arbeta . Hur många har tagit livet av sig på grund av dagens försäkringskassa styrd av politiker som vill spara in på svenskar men ger generöst till alla icke svenskar. Då kan man träna och springa ett par mil om dagen men man är för sjuk för att arbeta.
  Åtala politiker för att man utan konstroll släpper in krigsförbrytare och kriminella i sverige.
  Åtala politikerna för att man förbjudit kritik av islam och invandring i media.
  Åtala politikerna för att man godtar att svenska kvinnor förnedras våldtas och kallas horor.
  Åtala politikerna för det multikulturella samhället som kostar 100tals miljarder att försörja.
  Åtala politikerna för att ha skapat en diktatur i sverige styrd av dom 7

 • Anonym

  Kungahuset representerar något mycket värdefullt för Sverige.
  Ett gediget skydd mot  ”statschefer som kan heta Håkan Juholt”
  En perfekt kvalitetsstämpel på ett europeiskt turistland.
  Att media rotar fram en massa gegga och smågangstrar från 1970-talet får tolkningsföreträde är ovärdigt
  en civiliserad rättsstat.
  ”Historiker” som hittar bevis på drottning Silvias nazistbakgrund är ett bevis på att vetenskap är
  Sveriges mest devalverade begrepp.

 • BigDemonicBunny

  Det är lite konstigt att immuniteten inte kan upphävas.
  En statschef ska ha åtalsimmunitet, det är en grundläggande faktor som skyddar statschefen mot okynnesanmälningar.
  Men i de många andra demokratiska länder (i alla fall de med valda statschefer) så finns möjligheten att upphäva den här immuniteten genom riksdagsbeslut.
  Vilket visserligen finns i Sverige också, men inte post-fakto (det vill säga om kungen skulle medvetet göra något väldigt hemskt så säger lagen och rättsprinciper att vi inte får åtala honom för att man inte får ändra lagen i efterhand).

  Det skulle räcka med att riksdagen får rätten att upphäva åtalsimmuniteten för specifika anklagelser genom en röstning med dubbel majoritet (2/3 av rösterna). Det skulle leda till en rättsäkrare situation, och också en situation där våra riksdagsledamöter (som i praktiken har rättsimmunitet för sina mygelbrott) kan hålla truten om att ”det är så orättvist”.

  • Anonym

   Statschefen står över dina futtigheter.
   Små människor har ofta små tankar.

 • Anonym

  Rätt ska vara rätt: alla statschefer har generellt åtalsimmunitet (på samma sätt som diplomater). Internationell rätt brukar inte acceptera åtal av en sittande president. Om vi inför republik skulle presidenten alltså ha exakt samma åtalsimmunitet som kungen idag åtnjuter, så just åtalsimmuniteten är inget argument för varken monarki eller republik.

  • Anonym

   Vi har imuniteten i sambande med myndighetsutövning också. Där blir det inte så mycket bråk ens för större saker som att folk dör pga olycklig myndighetsutövning.
   Om kungen setts på diverse olik olämplia platser så är det inte så värst mycket att orda om.

  • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

   Varför?? Måste allt här vara som det är på andra ställen?? Borde vi inte sträva efter att vara så bra som möjligt?? Eller ska vi ha diktatur, för det är det vanligaste styret i andra länder?
   Kungen fyller ingen funktion – så varför byta ut honom? Varför inte bara avskaffa en onödig post?

   • Anonym

    Du har uppenbarligen ingen aning om vad en statschef gör. Läs på lite, kungen sitter inte bara på ett slott och ser nobel ut. De uppgifter en statschef utför behöver göras, skulle kungen tas bort måste någon annan överta hans uppgifter.

 • Anonym

  Bara ytterligare ett populistiska förslag från sossarna. Det finns betydligt viktigare frågor för riksdagen att ta tag i.

 • Lennart Torstensson

  Det är alltid lika upplyftande att ta del av de glasklara och moraliskt högstående argumenten för monarkin. Tur att det finns människor som är födda bättre sort än jag! Och som jag därför fostrats till att beundra och som skall styra för mitt bästa!

  • Anonym

   Om du läser regeringsformen kan du konstatera att kungen inte styr någonting. Det är regeringen som styr landet under riksdagen. Det framgår av samma regeringsform att all politisk makt i Sverige utgår från folket genom riksdagen.

   Kungen är statschef och representerar (nota bene) Sverige. Det är alltid lika tröttsamt med dessa fåniga republikaner som diskuterar ett annat slags monarki än den vi har i vårt land. Sverige har en modern konstitutionell monarki som fungerar betydligt bättre än republikerna Frankrike och Italien.

   • Lennart Torstensson

    än Island och Finland då, är det nåt fel på dom?

    • Anonym

     Den svenska konstitutionella monarkin har fungerat betydligt mera demokratiskt under efterkrigstiden än den finska republiken. I Sverige hade vi kungar som Gustaf VI Adolf och Carl XVI Gustaf när Finland förlamades av en president som hette Urho Kekkonen.

     Det blir en bättre outtalad balans i en konstitutionell monarki än i en republik. Vi har statsministrar som Erlander, Palme, Fälldin, Ullsten, Carlsson och Bild med olika politik. Den konstitutionella monarkin ser till att det likafullt blir en gränsöverskridande kontinuitet i vårt land.

     • Lennart Torstensson

      man måste väl skilja på person och ämbete… den finske presidenten har större makt än den svenske kungen!

      Men vill inte undanhålla dig detta:Jag skulle vilja se den svenska kungen säga som Tarja Halonen sa när hon avslutade en presskonferens med orden NU HAR JAG INTE TID MED ER LÄNGRE, NU MÅSTE JAG HEM OCH STÄDA!Varför har kungen så få presskonferenser? Städar han så ofta?

    • Anonym

     Snälla du. Sov du på historielektionerna? Och missade att t.ex. Finlands statsbildning inte ens är hundra år gammal? Hur bildades nationen och vid vilken tid? Det är vad som är avgörande om den är republik eller monarki. Vad jag vet har alla övergångar från monarki till republik alltid inneburit revolution mot ett maktbärande kungahus. Varför man nu vill avsätta ett kungahus UTAN makt – och detta i en fungerande demokrati – övergår mitt förstånd. Med detta skapar man en konflikt i ett annars så fridfullt land. Men är det så ni vill ha det, så ställer jag upp och försvarar Sverige med mitt blod.

   • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

    1. Jag är väl medveten om att kungen inte har någon makt. Men jag vill inte representeras av en monark. Jag är stolt över den svenska jämlikheten och jämställdheten – att representera det utomlands med en kung, som är född till sin post går inte ihop.
    2. Det är inte ‘modernt’ att ärva sin post. Visst, diktatur är vanligt, så det kanske man kan kalla modernt, men det är ändå inget argument för att ha det här. Att ärva sin post som representant för ett land är fel, det strider mot den mest grundläggande demokratiska principen: alla är lika mycket värda.

    • Anonym

     1. Du vill inte representeras av en monark, men det har det svenska folket röstat igenom på Örebro riksdag  och när riksdagen 1973 antog den nuvarande regeringsformen. Folkets valda represanter kan, som Olof Palme, konstaterade närsomhelst avskaffa monarkin. Torekov-kompromissen är en demokratisk, modern och elegant lösning i all sin enkelhet.

     2. Alla människor är lika värda i den konstitutionella monarkin Sverige. Om vi har en monarki eller en president spelar ingen roll i det sammanhanget. Med ditt utrerade reosnemang så kan vi varken ha kungar, chefer, statsministrar eller Lucior i skolan. Alltid är det någon som känner sig kränkt över att inte bli vald.

     Faktum kvarstår, Republikanska föreningen i Sverige är ungefär lika relevant som en Kampanj för vänstertrafikens återinförande (folket blev ju faktiskt överkört i den frågan).

     • Anonym

      Jag skulle vilja säga att Republikanska föreningen i Sverige är ungefär lika relevant som föreningen för cykelställets placering.

     • Lennart Torstensson

      republikanska föreningen är mer än dubbelt så stor som rovdjursföreningen. Den senare är remissorgan och sitter med i diverse myndigheter. Varför behandlas de inte efter storlek? Då skulle rovdjursföreningen ju inte ha nåt inflytande alls! Rovdjursföreningen ca 3.500 bet.medl.  Repf. knappt 10.000. 

      Men repf. växer snabbt!

     • Anonym

      Men fortfarande lika relevant som cykelstället…

     • Anonym

      Dessutom fortfarande bara en promille av Sveriges befolkning.

 • Anonym

  När skall SoV-partiernas bjudresor till DDR och Sovjet granskas? Svara på det, alla ni sossar och vänsternissar! 

  De båda SoV- partierna har garderoberna fulla av ”lik”, packade som sillar i en konservburk. 

  Om man skall nedlåta sig till samma retorik, som fröknarna Olsson och Larsson, så kan man undra vilka kopplingar de har till skvallerpressen och till narkotikahandlaren Markowitz? Kanske dags för en KU -anmälan på den punkten?

 • Anonym

  Mediakampanjen mot den väl fungerande konstitutionella monarkin luktar desperation. DN:s ledarredaktion och kvällspressen trodde att de skulla kunna plocka den ultimata skalpen – Kungen och helst hela monarkin. Sossarna och allsköns professorer i statskunskap och OÄ rår inte på Alliansen i allmänhet och Anders Borg i synnerhet. Då hoppar man på kungen istället och försöker göra en stor politisk fråga av en icke-fråga.

  Nu har Expressen tröttnat och kör motsatt sida av storyn istället. Att den kvartsfigur som startat hela drevet faktiskt är en kriminell typ med låg trovärdighet.

  Det stora intellektuella haveriet står DN:s ledarredaktion för. Hur kan så kallade liberaler på fullt allvar försöka hävda att den stora frågan i Sveriges statsskick 2011 är monarkin? Hur är det med författningsdomstolar? Domstolarnas oberoende i förhållande till regeringen och domstolsverket? Vallagen? Revision och kontroll av utgifter i kommuner? Tvångsomhändertagande av barn? Flyktingars rätt till sjukvård? Signalspaning mot svenska medborgare?
  Det torde finnas en mängd viktigare frågor att diskutera än Torekov-kompromissen. Men inte för stollarna på DN:s ledarredaktion.

  • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

   Monarki är fel. Att det finns andra problem i sveriges styre gör inte del felet mer riktigt. Demokrati bygger helt och hållet på allas lika värde – alla röster är lika mycket värda. Att då peka ut en familj som högre än alla andra är helt emot alla demokratiska principer. Det är ett fel som är enkelt att åtgärda, så varför kämpar du emot??

   • Anonym

    Allas röster är lika värda i Sverige – till skillnad mot i många republiker. Vi har mänskliga rättigheter i Sverige – till skillnad mot i många republiker.

    Naturligtvis finns det problem i Sverige. Även vid en ytlig analys står det klart att de knappast går att härleda till den väl fungerande konstitutionella monarkin.

    De som är republikaner i Sverige ägnar sig åt jakt på väderkvarnar.

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     …och Saudiarabien är monarki – mycket mänskliga rättigheter och ”alla lika värda där” – eller?

    • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

     Vi representeras uomlands av en person som har fötts till sitt ämbete. Visst, det är bara en familj som är ett undantag, men dom står som en symbol för sverige och representerar oss. Det stämmer inte med ideen om allas lika värde.

     Om du tänker på kapitalism – att det gör att röster är olika mycket värda, så håller jag med dig. Jag har inte heller förespråkat republik, jag gillar inte ideen att lägga mycket makt hos en president. Men monarki är fel och borde avskaffas. Att kungen inte fyller någon funktion (inte har någon makt) borde bara göra det enklare.

    • http://twilek.ramjam.org/ Martin

     ”Vi har mänskliga rättigheter i Sverige”

     Har vi? Vad baserar du det på? Vi bryter till och med mot flera av FN:s konvensioner när det gäller mänskliga rättigheter. Enligt dessa ska alla vara lika inför lagen, alla ha yttrandefrihet och rätt att själv välja sin tro och sina åsikter. I Svergie är inte alla lika inför lagen, i Sverige har inte alla yttrandefrihet eller trosfrihet.

     Så inte ens de mest basala mänskliga rättigheterna lyckas Sverige uppfylla, vad ger det för signaler egentligen?

     • Drizzcol

      Fast vi skiter i tortyr, dödsstraff och fuskar lite med öppna val. Barn får gå i skolan och folk får tro på vad de vill. Detta finns i 5% av världens länder… Det blir inte bättre än så…

   • Drizzcol

    Tycker du att vi pekar mer på Kungen än på Kamprad, Ax:son Johnsson, Rausing eller familjen Persson? Är det bara apanaget och immuniteten som skiljer kungen från de andra familjerna i som är Sveriges mest förmögna eller är det att någon har utsett honom till konung vad det nu betyder idag. Inget mer än reklam för landet. Om du inte vill ha honom som kung är det ditt val. Jag erkänner inte Irans teokrati men det gör inte landet mindre reellt för det. Om jag inte vill att Juholt ska vara sosse-pamp har jag ganska svårt att få det igenom det också… Han är väl ändå inte riktigt demokratiskt vald han heller? Eller?

  • http://twilek.ramjam.org/ Martin

   Jag är själv liberal och kan utan problem svara på din fråga: Att ha en statschef som ärver sin titel är höjden av ickedemokrati. Om vårt statsskick inte ens är demokratiskt, om vårt högsta ämbete tillsätts på odemokratiska grunder så ger det en ganska tydlig signal att Sverige inte är en demokrati. Med ett sådant statsskick blir man inte förvånad över att det bedrivs signalspaning mot medborgare, att kommuner är korrumperade, att vi har domstolar som är partiska och ett samhälle där flyktingar har svårt att få vård. En sådant slapphänt syn på demokrati där detta ses som en icke-fråga bidrar just till våra makthavares brist på respekt för demokratin, varför ska de bry sig när vår högsta statschef är höjden av icke-demokrati?

   • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

    Så sant, så sant!

   • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

    Så sant, så sant!

 • GGG

  Klart kungen skall kunna åtalas. Oavsett om man är för monarkin eller inte. Det finns ingen helighet i monarkin. De som gillar det heliga gör bäst i att tro på Gud istället.

 • Anonym

  Straffrättslig immunitet för statschefen under ämbetsutövning är en sedvänja som vi återfinner både i republiker och monarkier.

  En statschef som hänger sig åt kriminella gärningar är/blir omöjlig och förväntas helt enkelt inte begå sådana handlingar.

  De som ändå gör det råkar vanligen förr eller senare illa ut. Blir det inte avsatta kan de folkfördrivas eller mördas om de t ex varit ”republikanska” diktatorer och envåldshärskare…(t ex Hussein, Mobarak, Ghaddafi m fl).

  En ”avsutten”, f d stats- eller regeringschef kan ställas inför rätta (t ex Chirac, Berlusconi) och dömas.

 • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

  Men vad är det med monarkister, egentligen? Kungahuset överlever inte för att kungen älskas och beundras för sin intelligens, sin moraliska resning och sitt fantastiska arbete – eller för drottningens skönhet och språkkunskaper. Alla ser ju hur det är ställt i verkligheten. I de flesta samtal med intelligenta människor avhånas kungen som ett skämt, en riktig hattifnatt. Kungen är ju en stackare, och det är en konstig situation att ha en statschef som alla tycker är fnoskig, ovärdig och som man tycker synd om.Men ändå finns den där, monarkin. Och denna flathet skrämmer mig – denna avgrund som finns mellan den allmänna uppfattningen och verkligheten.
  Nej, kungar och drottningar hör bara hemma på spelkort, prinsar och prinsessor bara i sagornas värld!

  • Lennart Torstensson

   begår du inte majestätsbrott med din sanningsenliga inlaga?

   • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

    Jag kan ju hoppas – men är inte det lagavsnittet borttaget? (Annars skulle jag välkomna en rättegång…)

    • Lennart Torstensson

     Jag hoppas du åker dit…   ;=)

  • Anonym

   Ja i alla andra sammanhang har vi fått lära oss att inte mobba (barn), den som har ett handikapp. Kungen är dyslektiker och kanske haft en svår barndom. Svårt att uttrycka sig och kanske med ett dåligt självförtroende…Men för det är han inte dum i huvudet. Han har gjort sin plikt med heder. Trots sitt handikapp, och svårigheter att tala. Ingen annan skulle bli mobbade för det!

   Nu väntar vi på att Viktoria ska träda till. En klipsk och duktig kvinna. Som hade turen att födas i det sekel vi har nu, när dysleksi  och andra deftekter går att göra något åt.

   • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

    ”Han har gjort sin plikt med heder”

    Jo, tjena! Tycker ”kaffeflickorna” det också?

    • Anonym

     Har du bevis??
     Bilden på sk Kungen visar tydliga tecken på att det är någon annan. Kungen har ett bredare käkparti  eller hade som ung,och har inte det hårfästet.

     • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

      Vad syftar du på? Jag syftar på de väl dokumenterade träffarna i kungens kompisgäng på Noppes sylta, inga bilder (som jag f ö  inte ens sett).

 • http://twitter.com/urbanstar urbanstar

  Dags för fröken Hillevi att sluta läsa & tro allt som står i Aftonbladet. Vi har en Kung som stadschef och om man ogillar arvrike som Sverige fick efter Gustav Vasa kan man gå tillbaks till valrike men ändå behålla Kungen som statschef. Att Statschefen ska hållas immun för åtal handlar om att han inte enkelt ska bli föremål för fula politikers utspel vilket fröken här i försöker med. Att banlysa republikandernas föreningar och dess medlemmar kanske vore den verkliga medicinen. Kanske t o m anklaga dem för landsföräderi kan komma på agendan… Vi ska vara glada för att vi idag representerar en världsminoritet i mångt och mycket vad gäller rättigheter för vår demokrati men att söndra vår rikes tradition leder knappast till några landsvinster. Undrar hur många som ser vilka skyldigheter som tillkommer våra rättigheter? Kungen är inte helt immun mot åtal. Hans immunitet försvinner genom ett avsättande om han skulle vara en dålig regent och då inträder annan i hans ställe. Idag skulle det vara en högst bildad kvinna vid namn Viktoria som är ytterst kompitent. Troligen mer kompitent är fröken Larsson.

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   ”Att banlysa republikandernas föreningar och dess medlemmar kanske vore den verkliga medicinen. Kanske t o m anklaga dem för landsföräderi kan komma på agendan”
   Detta inlägg visar ju tydligt på att min tes om att ”monarki fördummar” stämmer.
   Och det är möjligt att Viktoria är ”kompitent” – men det hade varit bättre om hon vore kompetent!
   (Vilket jag ställer mig tveksam till. Fast kanske hon är det inom kungahuset – i de blindas rike är ju den enögde kung – ja, eller drottning…)

  • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

   Vad är det vi är stolta över sverige för om inte vår starka tradition av jämlikhet? Att vi inte har någon stark adel och att folk bryr sig om varandra. Vi har väldigt länge haft vänsterregeringar som har jobbat för allas lika värde.
   Är det vettigt att vid statsbesök och liknande representera det genom att visa upp en person som har ärvt sin post? Vår röst i värden tappar sin skärpa på samma sätt som en miljöpartist som dyker upp i en landrover…

 • Anonym

  Nu luktar det panik lång väg från den republikanska maffian. Ett land har en statschef, den statschefen, oavsett om denne är en president eller en monark, åtnjuter i de allra flesta fall straffrättslig immunitet under tiden denna innehar sitt ämbete. Diskussionen om monarkens straffrättsliga immunitet är en pseudodebatt då det redan finns instrument i vår grundlag att använda om nu riksdagen anser att monarken gjort något som är så klandervärt att det behöver hanteras i domstol.

  Dessutom verkar väldigt många republikaner fått för sig att kungen styr Sverige, om nu dessa republikaner återigen hade läst vår grundlag så framgår det av denna att Sverige styrs av Regeringen och ytterst av Regeringschefen under Riksdagen och att den politiska makten i Sverige utgår från folket.

  Faktum är att den svenska konstitutionella monarkin fungerar betydligt bättre än de av republikanerna så omhuldade republikerna Frankrike, Italien och USA där de av folket valda Presidenterna har betydligt större makt än vad den svenska Kungen har. Sverige har så länge landet existerat som nationalstat varit en monarki, från början valdes monarken från stormannasläktena, sedemera blev det monarken en arvfurste med mer eller mindre makt. Innan man förändrar konstitutionen och statsskicket måste man fråga sig vad statschefens uppgifter är och vad som långsiktigt är mest gynnsamt för Sverige, att ha en neutral statschef som står utanför partipolitiken eller ha en statschef som med jämna mellanrum utses i val och som kommer att föra in partipolitik och politisk osämja i statschefens kansli.

  • http://twilek.ramjam.org/ Martin

   Diktaturen i Kina fungerar uppenbaligen också bättre än Frankrikes, USA:s, Greklans och Italiens demokratier. Och även bättre än Sveriges monarki. Så enligt din logik spelar det ingen roll huruvida statsskicket är demokratiskt eller ej, så då kan vi väl införa diktatur rakt av.

 • Anonym

  Intressant timing, nästan som när en trollkarl jobbar. Diplomater kan inte åtalas så varför skulle kungen kunna åtalas? Han går ju alltid att avsätta, antingen har man en kung eller så har man det inte! Vi kan väl inte ha en som sitter på Hall, eller är det några månader för en porrtidning man är ute efter…………

  • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

   Kungen har inte fått sin imunitet pga förtroende från sin regering, utan pga att han har rätt föräldrar. Diplomater kan vi dessutom kasta ut om de beter sig illa, kungen kan vi knappast avsätta utan att avskaffa monarkin.

   • Anonym

    Nu har du fel igen. Om Kungen gravt hade misskött eller åsidosatt sina funktioner så hade regeringen bett honom abdikera. I yttersta fall så hade riskdagen kunnat avskaffa hela momarkin.

    Problemet för de republikaner som jagar väderrkvarnar och ihopklistrade bilder är att Kungen har skött sin syssla på ett utmärkt sätt. En Anders Björck eller en Thage G Peterson hade aldrig kunnat samla nationen efter tsunami-katastrofen som Kungen gjorde med sitt lysande tal.

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     Ett tal som han skrivit själv, tro du?

     • Anonym

      Det kom från hjärtat. Eller tror du att han hittade på sorgen över att förlora sin far som fyra-åring?

     • Anonym

      Det kom från hjärtat. Eller tror du att han hittade på sorgen över att förlora sin far som fyra-åring?

     • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

      Så mycket koll har alltså en monarkist! (Eller också vet du mer än andra om vem som var kungens riktiga pappa?)
      Jag menar, eftersom kungen är född 1946 och hans officiella pappa prins Gustaf Adolf dog 1947 i en flygolycka, så kan han knappast ens minnas sin far.
      Och eftersom kungen inte förmår att ens formulera en riktig mening så tror du väl inte att han
      skriver sina tal själv?

     • Lennart Torstensson

      jag har uppmärksamt lyssnat på vad Tjaboo faktiskt säger… och jag tror att han är med och petar själv rätt mycket….

      ingen professionell talskrivare skulle kunna försörja sig på så påvra texter….med undantag för Tsunamitalet som jag tror Eliasson låg bakom!

 • Anonym

  På tal om att kungen ska kunna straffas, vad har han gjort? Vad är han dömd för? Han kommer inte heller  att göra något olagligt alls. den tid han har kvar.

  • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

   Varför ska han då ha åtalsimunitet? Självklart är han inte åtalad eller dömd för något – han har imunitet! Han kommer inte att göra något olagligt, för han har imunitet – allt är lagligt för honom…

   • Anonym

    Det är normalt att statschefer och diplomater har åtalsfrihet såväl i monarkier som republiker. Annars kan de utsättas för otillbörliga politiska  påtryckningar.

    • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

     Jag är medveten om det. Skillnaden ligger i att kungen har fått sin imunitet genom sin födsel, inte pga vårt förtroende för honom.

     Jag tycker ändå att symbolvärdet är viktigare än straffimuniteten; den svenska jämlikeheten representeras av en person som är född till sitt ämbete. Det är pinsamt och tar kraften ur sveriges röst i världen. Hur kan vi argumentera för demokrati i andra länder när vi själva bryter mot den viktigaste principen: allas lika värde? ‘all men are created equal’ – gäller inte i sverige.

     • Anonym

      Visst finns det ett förtroende. Riksdagen och regeringen, våra valda representanter, har förtroende för Kungen annars skulle han ha ombetts abdikera.

      Och snälla nån… ”Sveriges röst i världen”. Senast vi hade en ”röst i världen” var när Marlborough besökte Karl XII i Altranstädt. Sedan dess är vi en randstat med samma distans och självuppfattning som Frankrike på aquavit.

      Utlandet ser möjligen vår konstitutionella monarki som något exotiskt.

      Det som kan skada Sveriges anseende är snarare vapenexport till diktaturer, märkliga ställningstaganden i poltiiska frågor etc. Alla dessa frågor hanteras av regeringen.

 • Anonym

  Självklart ska statschefen inte kunna åtalas under tiden han eller hon innehar ämbetet – så ser det ut i de allra flesta länderna i världen. Något som inte är lika självklart är att riksdagsmän ska vara undantagna från straffansvar för tjänstefel.

 • http://olssonbetalar.blogspot.com/ Mats Olsson

  Hillevi Larsson har naturligtvis rätt. Det finns inga rationella argument, varken för att bibehålla monarkin i sig eller den kungliga straffriheten. http://olssonbetalar.blogspot.com/2011/12/inte-ens-immuniteten.html

  • Anonym

   Det finns inga ”rationella argument” för att behålla Gamla Stan i Stockholm heller. En hopplöst uråldrig stadsplan. Omöjligt att ta sig fram effektivt med bil. Husen innehåller lägenheter med otidsenlig planering.

   Rent ”rationellt” borde Gamla Stan naturligtvis ha rivits för länge sen.

   Samtidigt hade det gjort Stockholm till en betydligt fattigare stad. Vi hade raderat bort en länk till vårt förflutna.Det är till och med så att modernare och ”rationellare” städer ser med avund på en stadsdel som Gamla Stan. Faktum är att Gamla Stan fungerar alldeles utmärkt.

   Precis som den konstitutionella monarkin.

   • http://twilek.ramjam.org/ Martin

    ”Precis som den konstitutionella monarkin.”

    Med den lilla detaljen att monarkin är odemokratisk.

    • Anonym

     Struntprat. Den konstitutionella monarkin Sverige är enligt alla möjliga internationella index mer demokratiskt än republikerna Frankrike, Italien och Ryssland. Gustaf VI Adolfs Sverige var betydligt mer demokratiskt än Kekkonens Finland.

     Republikanska föreningen i Sverige måste vara en av samtidens minst behövda och nyttiga föreningar.

     • http://twilek.ramjam.org/ Martin

      Att det finns odemokratiska inslag i demokratier värden över är ju inget nytt, det betyder ju dock inte att det är ok att bryta mot demokratiska principer bara för att andra demokratier gör det. Om man nu defakto ska kunna kalla sig demokratisk så bör man ju dock uppfylla basala mänskliga rättigheter så som yttrandefrihet, tor och åsiktsfrihet och att alla ska vara lika inför lagen. Något monarkin sätter stopp för, oavsett vad dessa internationella index säger. Jag antar dessutom att du syftar på indexet framtaget av The Economist vilket ju knappast är en obereode part, jag förlitar mig nog hellre på FN:s konventioner och snarare än ett index framtaget av en komerciell tidning…

      Låt nu folket avgöra om Republikanska Föreningen är onödig eller inte. Att RePF får mer och mer medlemmar för var dag som går bevisar ju dock att du har fel…

     • Anonym

      Oj, från en medlem till två…

    • Anonym

     Gamla stan är också odemokratiskt

   • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

    Monarkin ‘fungerar’ inom sverige bara för att den inte har någon roll här. Den enda roll kungen har är att representera oss utomlands, och det är en katastrof. Som representant är kungen bara en symbol för sverige – den bild och symbol vi visar upp. Vill vi visa upp det vi är stolta över; demokrati, jämlikhet och jämställdhet. Eller vill vi visa upp en inkompetent gubbe som har fått sin post för att han hade rätt föräldrar? Vad vi visar upp är vår svenska dubbelmoral: vi pratar högt om ideal (demokrati, jämlikhet och jämställdhet), men egentligen bryr vi oss inte, vi tror vi är för bra.

    • Anonym

     Monarkin har en alldeles utmärkt och lagom roll. Kungens finaste stund var det engagerade talet efter tsunami-katastrofen.

     Han har aldrig stått för den typ av grodor som kommer från Berlusconi eller Sarkozy i parti och minut.

     Sverige visar att det går alldeles utmärkt att kombinera en konstitutionell monarki med jämlikhet, demokrati och jämställdhet.

     Man måste nog ha druckit för mycket kaffe på Republikanska föreningens syträffar för att inbilla sig att Kungen är en belastning för Sverige utomlands, och att detta är ett stort samtalsämne i Le Monde, Guardian och Süddeutscher Zeitung. Tvärtom, Kungen gör ett bra jobb.

     • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

      Inte samma typ av grodor, nej. Kungen skapar sina egna grodor – i många fall ännu värre sådana…
      Och det går INTE att nämna arvsstyrd monarki och demokrati i samma sammanhang. Det är två helt oförenliga företeelser!

      Och du tar nu till de vanliga vulgärargumenten (t ex ”syträffar”, ”jagar väderkvarnar”) mot oss i Republikanska föreningen, nu när de egna sakargumenten tryter. Ganska signifikativt för monarkister…

     • Anonym

      Dina inlägg innehåller endast personanagrepp. Jag har inte sett en enda referens till den demokratiska svenska regeringsformen eller de internationella index över demokrati som regelbundet rankar den konstitutionella monarkin Sverige som ett av världens mest demokratiska länder.

      Och ja, jag står för att republikanska föreningen i Sverige 2011 är ungefär lika nödvändig och behövd som en kampanj för kvinnlig rösträtt.

     • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

      ”Dina inlägg innehåller endast personanagrepp”
      När jag refererar till andra ”demokratiska” monarkier som Saudiarabien, Thailand, m fl? När jag kommer på dig med lögner om hur gammal kungen var när hans far dog? När jag ifrågasätter att kungen själv skrev sitt tal efter tsunamikatastrofen?
      Det är inte ”personangrepp”, det är fakta! Och mina ”angrepp” riktar sig inte i första hand mot person , utan mot monarkin som otidsenlig, odemokratisk och onödig företeelse.
      Men som sagt, när sakargumenten för monarkin tryter, då kommer ”skitsnacket” fram…

     • Anonym

      Som sagt, tarvligheter och skvaller är det enda du har att bidra med. Kungen växte upp utan sin far. Det är ett faktum. Han höll ett lysande tal till de efterlevande efter tsunami-katastrofen. Ett tal som var fyllt av den sorg och smärta som det innebär att växa upp utan far.

      Kungen är en bra reprenstant för Sverige. Ständigt i topp på olika demokrati-index hur mycket du och andra republikaner än tomma ord som ”otidsenlig” och ”odemokratisk”.

      Den enda onödiga företeelsen i det här sammanhanget är den Republikanska föreningen.

   • Anonym

    Strålande jämförelse! Tack!

 • http://pulse.yahoo.com/_DSYEDNXRIN2TG7ZL3W6GWTNXE4 Dragan

  Dina kollegor politiker ska kunna åtalas, inte Kungen.
  Det är ni, politikerna som är mest korrumperade i hela världen och som
  begår brott varje dag, hela tiden.
  Och,
  vem bryr sig om din förtroende för kungahuset ”har definitivt sjunkit under”!?

  • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

   Dom kan åtalas. Kungen kan inte åtalas.

   Våra politiker har vi valt, och att dom är korrumperade beror på att vi inte ställer krav. På kungen kan vi inte ställa några krav – vi kan inte avsätta honom! (jo – vi har ett sätt: avskaffa monarkin)

 • Anonym

  Förtroendet för Expressen sjunker ännu mer. Springa med gangsterskvaller på detta viset. Vaffe gör man på detta viset tro? Kungabilden?? Och de som har skrivit en hel bok baserat på skvaller där en gangster anges som källa. Förtroendet för de som har författat den boken rasar ju också ihop. Granska expressens kontakter med maffian utförligt. Varför springer man maffians ärenden? Diskutera vårt statsskick utifrån ett sådant perspektiv är ju märkligt och dessutom ovärdigt.

  • Anonym

   Alla journalister som driver smutskastningskampanjen mot kungahuset och tar en ökänd gangster och mytomans ord för sanna borde skämmas sjufalt idag  när sanningen om kungabilden kommit fram!
   Den kvällstidning som står bakom det mesta är Aftonbladet och alla sansade människor borde göra som jag och flera vänner beslutat oss för… Att aldrig mer köpa ett enda exemplar av Aftonbladet, så länge de inte gör avbön och så länge den ansvarige utgivaren och de inblandande journalisterna finns kvar!
   Hoppas fler gör samma sak!

 • Anonym

  Vad jag förstått är det vanligen så att sittande statschef, oavsett om det är en kung eller president, åtnjuter åtalsimmunitet också i demokratier. Hillevi borde ta reda på fakta innan hon uttalar sig.

  • http://www.facebook.com/people/Tomas-Nilsson/608482481 Tomas Nilsson

   Vanligen – ja. Men måste vi ha det så här bara för det? Det vanligaste statsskicket är diktatur – borde vi därför ha det här?

   ”all men are created equal” – demokratins mest grundläggande princip, gäller inte i sverige. Det är fel. Avskaffa monarkin! Att kungen inte fyller någon funktion idag gör det bara enklare!

   • Anonym

    Nu har vi inte diktatur i Sverige. Kan vi vara överens om det?

    Vi har en regeringsform från 1974. Framröstad av folkets valda representanter. Den konstitutionella monarkin Sverige hamnar regelbundet i topp på alla demokrati-index. Högre än de flesta republiker.

    De faktiska tillkortakommanden som trots allt finns i vårt statskick, och som gör vårt samhälle mindre rättsäkert i en del fall, har inte ett smack med monarkin att göra.

    Det är inte Kungen som tvångsomhändertar barn,, nekar flyktingar sjukvård, fryser banktillgångar utan domslut eller signalspanar på interna telekommunikationer.

    Svenska republikaner väjer för de riktiga maktproblemen och maktfrågorna i Sverige. De kanske är fór svåra att ta till sig? De skapar inte lika stora rubriker som ett påhopp på en Kung som ofta inte kan, vill eller bör gå i svaromål på tarvligheter?

 • Anonym

  Hur skulle det vara om politikerna började tänka lite om varför inga politiker har förtroende bland väljarna i dag. Det måste bli slut på denna mobbing av kungahuset. Det är dax att rensa bland politikers alla egna bidrag som men på eget bevåg skaffat sig. Livstidspension och annat. Det är dax för politiker att börja fundera över vad väljarna vill. Dom ska föreställa vald men tyvärr är alla politiker och partier styrda av en vilja att ruinera och förstöra sverige som land. Sverige är inte en diktatur än trotts politikers strävan att göra sverige till en burkadiktatur.
  Nej bort med alla sverige och svenskhatande politiker från makten och slopa alla deras förmåner. Det men begär av folket ska politikerna själva ställa upp på. Politikerna måste sluta med sina diktaturfasoner. Tyvärr är alla sveriges politiker en inkompeten grupp. Som styrs av korupta politiker i 7gruppen. Kan dom inte försörja sig på hederligt arbete får dom som alla svenskar ställa sig i kön för jobb. Inte som dessa som kommer till sverige och bara kan hämta ut sina tusenlappar i bidrag .
  Dagens svenska politiker är en skam för alla länder den demokratur eller diktatur som sverige är i dag.

  • http://twilek.ramjam.org/ Martin

   Du har inte funderat över vad det ger för bild när vår statschef inte ens är tillsatt demokratiskt? Om nu vårt högsta ämbete tillsätts demokratiskt, är det då så konstigt om resten av samhället också inte följer demokratiska principer? Om vi vanligt fok överhuvudtaget ska få något förtroende för politikerna är det nog dags att se till att börja uppifrån och se till att Sveriges högsta ämbete tillsätts demokratiskt…

   • Anonym

    Du har fel. 1974 års regeringsform röstades igenom av riksdagen. Mer demokratiskt än så blir det inte.

   • Anonym

    Enligt Democracy Index så räknas de skandinaviska monarkierna till toppskiktet bland världens demokratiska stater, så Du oroar Dig förgäves om Du tror på en motsättning mellan monarki och demokrati.

    Men det är märkligt att så många är oroade över att en maktlös kung inte skulle vara demokratiskt kontrollerad (vilket han är) och samtidigt inte är det minsta oroade över att det inte föreligger någon som helst demokratisk kontroll över demäktiga och maktfullkomliga journalisterna.

    • Lennart Torstensson

     javisst…. staten bör kontrollera och granska Svensk Damtidnings journalister så de månar om de demokratiska värdena och allas rättigheter att själva välja sina liv!

   • Anonym

    Kungen har sedan länge ingen faktisk beslutanderätt. Däremot symboliserar han nationen och dess tusenåriga existens – och han gör detta på ett alldeles utmärkt sätt. Jag har väldigt svårt att förstå vad dagens ”republikaner” egentligen är ute efter mer än att de utifrån något slags obskyrt självhävdelsebehov vill sudda ut landets historia och identitet.

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     Vi vill inte ”sudda ut landets historia” – vi vill bara förpassa monarkin till den historia (eller snarare den historiens bakgård) där den hör hemma. Inte ha den som en företeelse i dagens Sverige! Ska det vara så svårt att förstå?

    • http://twilek.ramjam.org/ Martin

     Tror du på allvar att Sverige idag enbart exister på grund av att vårt statsskick är monarkin? Och du har helt rätt, det är en symbol. Själv anser jag dock att den symboliserar bist på demokrati och mänskliga rättigheter, och där har jag även FN på min sida. Även om vi avskaffar monarkin så kommer vi dock ha vår historia kvar, så om det nu är på grund av det historiska värdet du vill ha monarkin kvar så borde det ju inte göra så mycket om vi avskaffar den heller…

     • Anonym

      Freedom House och liknande organisationer rankar den konstitutionella monarkin Sverige som ett av världens mest demokratiska länder. I sina länder-rapporter har de aldrig nämnt den konstitionella monarkin som ett demokratiskt problem. Amnesty International har rapporterat om vissa missförhållanden i Sverige kopplat till t ex häkten och flykting-mottagande.

      Inget av detta har med monarkin att göra.

      FN? Det är en nödvändig organisation, men vem var det som fördomde den svenska monarkin som ”odemokratisk” enligt dig?
      En kommitté med representanter från Zimbabwe, Kina, Syrien, Burma och Ryssland?

    • http://twilek.ramjam.org/ Martin

     Och ja, demokrati som vi strävar efter är barta något slags obskyrt självhävdelsebehov…

     • Anonym

      Vad finns att peka på som säger att Sverige skulle bli mer demokratiskt som republik? Låt mig räkna upp: Joseph Stalin, Adolf Hitler, Mao Tse Tung, Kim Jong II, Muhamar Ghadaffi, Napoleon Bonaparte, Omar Hassan al-Bashir, Rubert Mugabe (Palmes polare), Pol Pot, Idi Amin…

      Alla dessa  r e p u b l i k a n e r (!) har så mycket blod på sitt samvete att det skulle kunna fylla hela Mälaren och forsa som ur en sprucken jätteven invid det fridsamma kungliga slott ni vill avskaffa.

      Ni republikaner verkar fullständigt historiskt och politiskt okunniga. Eller så har ni blivit besatta av en fix idé. Vad vet jag? En sak är dock säker: Ni är ute och cyklar fullständigt och ni slösar bort er energi på något helt onödigt.

 • Anonym

  Det finns en illvillighet och en oförmåga att se historiska värden, i att på olika sätt söka anfräta kungahusets existens. Uppenbarligen drar man sig inte för att använda lögner och förtal i syfte att avsätta kungen och skapa republik. Svenskt statsskick fungerar alldeles utmärkt som det är idag och risken är stor för att den demokrati vi har idag kommer att skadas om republikanerna får sin vilja igenom. Vilken typ av demokrati kommer vi exempelvis att vi få om det nya statsskickets tillkomst bygger på lögner som en gangster spridit?

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   Historiskt sett har vi också haft häxbränningar, statarsystem, dödsstraff, husaga, husförhör, livegenskap – och mycket annat ”skit”. Men att det har hört till vår historia, betyder inte att det är något vi vill ha idag.
   Lika lite som den historiska defekten monarkin…

 • Anonym

  Hillevi Larsson vill avskaffa monarkin, och hon tar naturligtvis till vilka grepp som helst för att nå dithän. Hennes motiv är emellertid dunkla och hon har aldrig kunnat redogöra varken för vad som är de reella problemen med monarki (annat än möjligtn socialdemokratisk avundsjuka) eller hur den republikanska författning skulle se ut som Sverige skulle få leva under.
  Givetvis nämner hon inte heller att det är vanligt även i republiker att statschefen har åtalsimmunitet, t ex i Förbundsrepubliken Tyskland.

  Men mest frapperande är att hon inte antyder vilket brott hon skulle vilja åtala kungen för – att ha blivit interjad på en kriminells påhittade foto är ännu inget brott i Sverige. Men sådant struntar republikanerna i, bara de får förgöra ytterligare en urgammal svensk institution.

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   Ingen har krävt att kungen SKA åtalas, bara att han ska kunna åtalas OM han gör något brottsligt. Så är det med alla andra personer i Sverige idag, så varför inte han? Är det alltför mycket begärt?

   • Anonym

    Ja, det är det. Statschefer i de flesta länder, monarkier likväl som republiker, har åtalsimmunitet. Syftet är bl a att inte statschefen skall kunna påhoppas med okynnesanmälningar och att motverka missbruk av åtlasinstrumentet för politiskt bruk. Oavsett på vilka grunder vi utser statschef så vill jag definitivt att denne skall ha åtalsimmunitet.

 • Anonym

  Hillevi Larssons, Varför ska kungen åtalas?
  Ta bort immuniteten för er riksdagmän/kvinnor istället! Det är ni som ställer till problem här i Sverige. Inte kungen. Det är ni som gett korruptionen ett ansikte. Ni skor er på våra vägnar, med våra pengar.
  Du och dina ”vänner” har förstört vårt land. Tidigare var Sverige en demikrati, tack vare er är vi nu en demokratur, på våra första steg till att bli en diktatur.
  Det är ni politiker som ska ställas inför rätta, för all skit ni sysslar med. Ursäkta språket.

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   Men snälla lilla farmor, var inte ledsen! Ingen har krävt att kungen SKA åtalas, bara att han ska kunna åtalas OM han gör något brottsligt. Så är det med alla andra personer i Sverige idag, så varför inte han? Är det alltför mycket begärt?

   • Anonym

    Nej, så är det inte med alla andra personer i Sverige idag. Det finns en mängd kategorier människor som har begränsad eller fullständig immunitet mot åtal.

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     ”en mängd kategorier”? Vilka fler än kungahuset och utländska diplomater?

     • Anonym

      Du skrev att ingen utom kungen hade immunitet. Du hade naturlgitvis fel. Nu har du räknat upp diplomater också. Statsråd har naturligt nog en begränsad immunitet också.

     • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

      …men de kan utan större svårigheter avsättas och åtalas, om de begår svåra brott.
      Där är skillnaden!

     • Anonym

      Kan de? Säger bara Juholt, Sahlin, mfl ”republikaner”…

     • Anonym

      Du är slarvigt påläst igen. Diplomater har full immunitet.

     • Drizzcol

      Persona non grata är väl ett straff i sig? Diplomater som bannlyses från landet?

     • Anonym

      Högre statstjänstemän m.fl kan inte längre åtalas sedan Olof Palme avskaffade den gamla lagen om ämbetsansvar. När socialdemokratiska arbetarepartiet  ett otal år seare fick kalla fötter återinfördes in meningslös variant som bara har namnet gemensamt med den förra. ”Det skulle bli för svårt för ”vårt folk” menade Palme.       Rätt uppfattat.      Borgarna skulle bara springa till domstolen stup i ett.
       I ett land utan författningsdomstol…
      Instämmer med tidigare signatur ”ledsen farmor” att dessvärre har demokratin i Sverige i någon mån  redan gått överstyr. Börja med att sänka riksdagsmännens arvoden och förmåner!
       Meningen var att de skulle representera ett tvärsnitt av befolkiningen. Det gör de inte längre  utan dessa element lever nu  ekonomiskt som högt kvalificeradfe överläkare eller internationella civilingenjörer. Föraktet kommer som ett brev på posten..
      Vi är många som är beredda att skydda hans Majestät Konungen med våra liv.
      Leve Konungen!

     • Anonym

      Tveklöst!
      Gud bevare Konungen och Fäderneslandet! Jag biträder Honom vid behov.

     • Anonym

      Regering och riksdag bla.

    • Anonym

     Vad skrev ”guest”?
     Måste varit mycket grovt eftersom kommentaren är borttagen,

 • Anonym

  Sverige har länge varit ett stabilt och bra land, styrt av förnuftiga och balanserade människor. När andra länder genomgått konvulsioner och hamnat i krig, har vårt land åtnjutit både inre och yttre fred. Vad är dessa osnutna samhällsomstörtare som idag hamnat i riksdagen egentligen ute efter? Tror de att republik är en garant mot diktatur, eller är det diktatur de vill ha?

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   Som sagt, när monarkistens sakargument tryter, då blir det som när ”Grottbald” skriver…

 • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

  I Nordkorea, liksom i Sverige, ärvs posten som statschef inom familjen…
  Även om skillnaderna i övrigt är stora mellan länderna, så är just denna detalj lika odemokratisk i båda fallen.

  • Allfons Mållgan

   Nåja, i Nordkorea görs det i alla fall ett symbolisk val.

   • Anonym

    Ätten Bernadotte har tillsatts genom riktiga val.

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     ”Ätten Bernadotte har tillsatts genom riktiga val”? Det var väl dagens bästa skämt, ändå!
     I så fall, för att fortsätta jämförelsen, så var det valet lika ”riktigt” som i Nordkorea…

     • Anonym

      Riksdagen 1810 var helt och hållet lagenlig och i samstämmighet med 1809 års regeringsform. Betyligt mera demokratisk än någon institution i dagens Nordkorea.

      Riksdagsvalen 1973 och riksdagen 1974 skedde också enligt betydligt högre standard än valen i Nordkorea.

     • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

      Och hur stor del av Sveriges befolkning representerade 1810 år riksdag? Självklart förstår du att det knappast var alla svenskar – du vill bara inte låtsas om det.

     • Anonym

      Debatten i och mellan adel, präster, borgare och bönder på en svensk ståndsriksdag höll betydligt högre kvalitet än vilken politisk församling som helst i dagens Nordkorea. Du kan notera att det inte fanns någa arbetare eftersom Sverige 1810 ännu ej var industrialiserat.

      Jag väntar fortfarande på argument varför riksdagsvalen 1973 var ”odemokratiska” och höll lägre kvalitet än ”valen” i Nordkorea.

     • Lennart Torstensson

      och enligt vilken regeringsform avsattes GIVA?

     • Anonym

      Det var naturligtvis en statskupp. Efter den kuppen fick vi den alldeles utmärkta 1809 års regeringsform som gällde fram till 1974. Den hade betydligt klarare regler för maktdelning än dagens regeringsform.

    • Lennart Torstensson

     Bernadotte valdes av Mörnert för att återta Finland! Sedan adeln avsatt Gustaf IV Adolf kunde man inte enas om en kung av svensk börd, därtill var avundsjukan för stor. Han måste importeras. Så var det med det fria valet!

     • Anonym

      Nej, Bernadotte valdes inte av Mörner. Han valdes av en svensk riksdag. Läs gärna på.

  • Anonym

   Nordkorea är en republik där man väljer statschef. Med ditt och Republikanska föreningems sätt att se på det här med statsskick så är Folkrepubliken Nordkorea mer demokratiskt än den konstitutionella monarkin Sverige.

   Nu är det naturligtvis inte så. Fast exemplet visar hur stollig hetsjakten mot den väl fungerande konstitutionella monarkin är.

  • Anonym

   Ja alla republiker är demokratiska… DDR, RSR (Rumänien), RSC (Kuba), USSR, ….

 • Anonym

  Jomen detta är ju utmärkt, det ligger nämligen i förslagets natur att då skall alla inhemska immuniteter, samtliga politikers och givetvis i första hand regeringens och riksdagsmännens avskaffas. De behöver nämligen inte ta ansvar för sina beslut, oavsett de katastrofala konsekvenser som dessa kan leda till, de åtnjuter nämligen parlamentarisk immunitet, det har dom själva bestämt och det är ju bara dom som får stifta lag (!)

  ”Det är ju folket som är till för oss, det är vi som bestämmer. Vi är ju den självklara eliten som inte behöver stå till svars bara för att det råkar bli på tok efter våra beslut. Dom smällarna skall ju folket få ta på sitt eget ansvar. Vi skall inte ens behöva besvära oss med att någonsin gå i svaromål. Vi är nämligen immuna”

 • Anonym

  Jag tycker att urusla politiker som förslösar miljarder av våra skattepengar, t ex genom att sänka krogmomsen och därigenom skänka motsvarande antal miljarder rakt ned i krögarnas fickor, också skall kunna åtalas.

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   De kan du avsätta allra senast i nästa val – något du aldrig kan göra om kungen begår brott.

   • Anonym

    Regeringen kan när som helst be kungen att abdikera. Nu finns emellertid inget sådant behov.

    • Lennart Torstensson

     att fjäska för makten tilltalar många….

     • Anonym

      Visst finns det folk som fjäskar för kungen, men det är ganska oförargligt eftersom denne saknar makt.

      Då är det betydligt mera allvarligt när t ex en Erik Fichtelius knäcker extra som hovkrönikör åt statsminister Göran
      Persson samtidigt som han ska granska dennes regering som jounalist
      på Aktuellt.

      Där har du ett riktigt maktproblem. Som naturligtvis plakat-politikerna i Republikanska föreningen aldrig kommer att ta tag i.

   • Anonym

    Nja, Hade det bara ankommit på mig så… men nu krävs det ju några fler än bara mig.
    Och vi kan bara avsätta, eller rättare sagt byta ut, inte åtala.
    Inkompetenta politiker, röda, gröna eller blå, håller varandra om ryggen, och brukar ju tvärtom belöna varandra med t ex ambasad eller landshövdingeposter.
    Och det tycker jag, till skillnad från dagens makthavare, är väldigt fel.

 • Anonym

  DE FLESTA POLITIKER SKULLE LIGGA ILLA TILL. Om det bara behövs ”ljug” eller att närma sig gråzonen om uttag av tilläggsarvode, ligger förmodligen en hel del av Dina politikerkamrater illa till. Hur ska man straffa illa skött politik? De säger ofta: JAG TAR DET PÅ MITT ANSVAR. Något personligt ansvar existerar inte utan det sträcker sig längst till att avgå. Hillevi Larsson verkar vara en framåt ”tjej”. Synd att hon inte använder sin kompetens på ett vettigt sätt. Men det viktigaste kanske är att synas.

 • Lennart Torstensson

  Göran Lundbom… nu har censuren vaknat och tagit bort din sanna beskrivning av verkligheten som alla intelligenta människor delar och som jag trodde låg på gränsen till majestätsbrott. Nu har vi en sak till gemensam med NordKorea… Man får ej skriva sanningen om statschefen. Det gick säkert bra om han vore klok och respekterad… men när så ej är fallet blir det censur! Hoppas du bistår mig vid ev. åtal!

  • Anonym

   Får man inte skriva vilka obestyrkta tarvligheter som helst? Måste man kunna presentera rimliga argument  för sin ståndpunkt?

   Jag kan förstå att det känns svettigt.

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   Bistår, absolut! Jag kör inlägget en gång till (så får vi se hur fort det kommer bort denna gång):

   Men vad är det med monarkister, egentligen? Kungahuset överlever inte för att kungen älskas och beundras för sin intelligens, sin moraliska resning och sitt fantastiska arbete eller för drottningens skönhet och språkkunskaper. Alla ser ju hur det är ställt i verkligheten. I de flesta samtal med intelligenta människor avhånas kungen som ett skämt, en riktig hattifnatt. Kungen är ju en stackare, och det är en konstig situation att ha en statschef som alla tycker är fnoskig, ovärdig och som man tycker synd om.
   Men ändå finns den där, monarkin. Och denna flathet skrämmer mig – denna avgrund som finns mellan den allmänna uppfattningen och verkligheten. Det är denna flathet som gör att vi godtar att svenska myndigheter skickar folk till tortyr i utländska fängelser, att alla våra mejl läses av regeringen/FRA, att gamla och sjuka får vältra sig i sin egen avföring så att vi kan skicka skattepengar till Carema på Caymanöarna. Någon gång blir demokratin hotad på allvar. Jag räds svenska folkets svaga demokratiska reflex när den dagen kommer.

   • http://www.facebook.com/people/Lars-Backstrom/1638595781 Lars Backstrom

    Så kungens existens är grunden för alla problem i Sverige? Hjälp, republikaner påstår att vi som stöder sveriges konstitution tror på tomtar och troll (ett av deras huvudargument verkar det som); en sak är dock säker och det är att vi inte har tomtar och troll på hjärnan.

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     Nu är det dags att lägga av med denna debatt, nu när monarkisterna verkligen lägger debatten på lägsta möjliga nivå! Grattis Lars Backstrom – dummaste inlägget idag!
     (Men visst tror många monarkister på magin i ”det kungliga blodet” – sjukt nog.)

     • Anonym

      Du är den person i denna debatt som konsekvent använt tarvligheter och något slags lyteskomik som argument för att avskaffa monarkin. Nu börjar du dessutom att hitta på argument som ingen har uttalat.

      Det vore synd att säga att du kar lyckats presentera någon vederhättig och sammanhållande argumentation för att den konstitionella monarkin ej fungerar i Sverige.

     • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

      ”Lyteskomik”? ”argumentation” mot monarkin?Jag kan bara konstatera att ett av de bästa argumenten för att monarkin överlevt sig själv faktiskt är kungen själv…
      (F.ö. ska du inte ljuga om att jag hittar på argument som ingen uttalat – det verkar du vara bäst på själv.)

     • Anonym

      De efterlevande till tsunamin håller inte med dig. Ej heller en majoritet av det svenska folket och dess valda representanter.

      Du kanske kan söka politisk asyl i Nordkorea?

     • Anonym

      Nu är det dags att lägga av med denna debatt, nu när republikkramare verkligen lägger debatten på lägsta möjliga nivå! Grattis Göran Dumbom – dummaste inlägget idag!
      (Men visst tror många republicister på magin i ”Republikens oskyldighet” – sjukt nog.)

     • http://www.facebook.com/people/Lars-Backstrom/1638595781 Lars Backstrom

      Sådana är ni motståndarna till sveriges lagliga och demokratiskt framröstade, senast i höstas av alla partier utom SD, konstitution: ni för anklaga, förolämpa, vara stöddiga och överlägsna, men mothugg: det tål ni inte. En papperstiger är vad ni är.

   • Anonym

    Demokratin är redan hotad, av sådana som Göran Dumbom och hans likar. De som vill införa DDR, RSR, RSC, USSR…

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     Vet du vad du snackar om? ”Dumbom”? Jag skulle gärna ställa upp i en IQ-test mot dig – om du nu inte var ett sådant fegt anonymt kräk…
     (”Sacke” heter grannens blandrashund. Ni verkar vara på ungefär samma nivå – dräglar och skäller.)

     • Anonym

      Som om idioten Göran Dumbom skulle vara ett uns av intelligens? Ställ inte upp i någon intelligenstest, du skulle förlora, tom mot din grannes hund. 

      Hur man kan över huvudtaget klara av att använda en dator med in nivå på intelligens är nog en sak för vetenskapen att ta reda på, det är som de flesta vet omöjligt.

      Förresten, hellre att ha en hund som namne än att vara en dräglande idiotkräk som du. 

   • Anonym

    Demokratin är redan hotad, av sådana som Göran Dumbom och hans likar. De som vill införa DDR, RSR, RSC, USSR..

 • GGG

  Klart kungen skall kunna åtalas. Oavsett om man är för monarkin eller inte. Det finns ingen helighet i monarkin. De som gillar det heliga gör bäst i att tro på Gud istället.

  • http://www.facebook.com/people/Bo-Linnros/567519241 Bo Linnros

   GGG gagg!

   • GGG

    Sakligt då det förslår. Grattis.

 • Anonym

  Om man är i förtroendebranschen kanske man ska överväga annat än politikerbanan.

 • Anonym

  Så här håller sossarna på för de är så besvikna för de har förlorat valet två gånger i rad!!!
  Ni skall bara veta vad sossekommunerna håller på med!!!!!!
  Sossarna har förstört vårat fina Sverige.
  Skola, Sjukvård och Åldringsvård och mycket annat.
  Tack o lov att de håller på att förvinna!!!

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   Vilken tur att man inte är sosse då!
   Själv är jag liberal, och ordföranden i Republikanska föreningen är kristdemokrat.

   • Anonym

    Framförallt är presidenten i Republikanska föreningen väldigt förtjust i att framträda i massmedia.

 • http://www.facebook.com/people/Lars-Backstrom/1638595781 Lars Backstrom

  Om Sverige redan är en ‘modern demokrati’ (vilken ohygglig kliché förresten) så behöver ju inte monarkin avskaffas, lilla Fr. Larsson; du emotsäger dig själv. Förresten, enligt internationell rätt så har alla statschefer rättslig immunitet, men sådan detaljer bryr ju sig motståndarna till vårt lagliga och demokratiskt beslutatde statsskick inte om. Vad lilla Fr. Larsson vill är ju att ta bort kungens immunitet, åklaga honom för vad som faller henne in, avsätta honom och tillsätta en president, med rättslig immunitet.

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   ”Lilla Fr. Larsson” – här kommer den verkligt otäcka härskartekniken fram! Fy skäms, Lars Backstrom!

   • http://www.facebook.com/people/Lars-Backstrom/1638595781 Lars Backstrom

    Jag vill be att få påminna Hr. Lundbom att Lilla Fr. Larsson är riksdagsledamot och den som faktiskt härskar över mig: hon har fri tillgång till media och uppbackning av Partiets och RepFs maskinerier.
    Hennes påhopp blir ju extra magstarkt med tanke på att Ilma Reepalu i hennes distrikt själv verka åtnjuta full rättslig immunitet.

   • http://www.facebook.com/people/Bo-Linnros/567519241 Bo Linnros

    Så töntigt Göran Lundbom. Du kanska ska förkorta ditt efternam till Bom?

    • http://www.facebook.com/people/Lars-Backstrom/1638595781 Lars Backstrom

     Göran Bom är nog en sådan där ‘nyttig idiot’ som Althin kallar republikförespråkarna som står utanför den inre kretsen i Republikanska Föroreningen.

    • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

     Och här kom plötsligt den största tönten in i debatten… Var fick du, Bo Linnros, luft ifrån?

 • http://www.facebook.com/people/Bo-Linnros/567519241 Bo Linnros

  Artikeln är bara trams och medel att komma till tals i medierna med sina dumheter. Inte kul att medier tacksamt går på det så villigt!

 • Anonym

  Kungen kan få sitta kvar, jag tror knappast att han kommer sitta på arbetsförmedlingen om han abdikerar.
  Men jag tycker att man ska ta bort den delen av apanaget han får. Kronprinsessan Victoria och Daniel och Silvia sköter sitt jobb så de ska ha kvar sin del.

  Men att kungen får ta och börja leva på privata pengar.
  Samma gäller hans två andra barn Madeleine och Carl Philip. Det går inte att syssla med trams i all evighet. De  kan representera oss men ta det ur sina privata pengar. Ska han få sitt apanage så ska han stå för allt han gjort och säga ja , jag har gjort det och det och ber om ursäkt. För att sedan korrigera sitt usla beteende.

  Har svårt att fatta att ansvar och transparens inte är självklart när det kommer till hovet.

 • Anonym

  Eftersom Bernadotterna vill leva som vanliga svenssons nar det passar dem och fransaga sig sina skyldigheter och traditioner nar dessa satter kapphastar i hjulen for deras egna intressen (exempelvis Madeleines franvaro pa Nobelfesten och jetset liv i NY, samt nar kungen uttalat sig i politiska fragor trots att detta ar nagot han ej far gora) samt det faktum att vi har en ny att pa tronen snart – Westling, eftersom kronprinsessan i ett modernt samhalle far valja make sa undrar jag inte om forandring ar i tiden generellt.
  Jag undrar ocksa hur lange som kungabarnen skall forsorjas av apanaget? Nar anses dessa vara vuxna nog att sta pa egna ben? Hur mycket ekonomiskt stod skall ges till dem som inte star nast att arva Sveriges tron?
  Vad skall apanaget spenderas pa? Hur mycket far ga till lyxkonsumption? Borde apanaget justeras med borsen? Borde det dras ned och oppna for att foretag (vilkas intressen brukas tas upp nar man pratar om vad kungahuset f a k t i s k t gor for nytta? ) kan investera och tacka en del av kostnaden for kungahuset i gengald for PR. Vad skall vi ha for krav pa kungen? Skall man ta bort alla hans politiska engagemang och lata honom fa vara den galjonsfigur han andock tycks vara i folks ogon framfor allt.
  Jag tycker personligen det ar dags att se over hur vi vill ha det i framtiden, atalsimmuniteten ar absolut nagot som man bor diskutera. Om kungen mordar nagon, sysslar med ekonomiska brottslighet eller dylikt sa kan detta alltsa inte atalas. Lite 1789 over det. Grundprincipen i ett samhalle borde val anda vara att vara lika infor lagar och forordningar. Det har inget med titlar att gora, folk kan bega brott aven om man har en titel eller fint ambete.

  Men kungahuset ar ju lite av en helig ko som man tydligen maste vara hel polaristerad for eller emot infor verkar det som sa debatten lases vid ”Avskaffa!” eller ”Ror ej kungahuset!!”. Trist.

 • Anonym

  Lilla fröken Larsson borde ägna sig åt viktigare ärenden, som det finns många av. Hon kanske kunde hjälpa Juholt med någonting. Hur som helst, immunitet är en oskiljbar del av kunglighet, En kung utan immunitet skulle vara som en cyklist som inte har någon cykel och som dessutom inte kan cykla.

  • http://profiles.google.com/g.lundbom Göran Lundbom

   Haha! Så är det ju! Kungen kan ju inte cykla – han har varit i diket många gånger.
   Och kan man inte cykla – eller vara kung – så är det ju lika bra att sluta…

   • Anonym

    ja, ja….var och en får tolka liknelsen som han/hon vill eller klarar av

  • Anonym

   På vilket sätt är det en nödvändighet med åtalsfrihet för att man skall kunna arbeta som statschef? Vilken del av hans ämbete skulle inte gå att utföra om han kunde dömas för brott?

   • Anonym

    Nej, åtalsfrihet är inte nödvändigt för att man ska kunna arbeta som statschef, t.ex. som folkvald president. Men som jag tidigare påpekat är immunitet en integrerad del av ”kunglighet”. Ska man ha en kung som ärver sin ställning så kan man, bör man, även behålla kungens immunitet. Lilla fröken Larsson blandar äpplen och apelsiner…rör sig med halvmesyrer. — En annan diskussion är om monarkin ska bevaras eller inte. 

    • Anonym

     Men varför måste man göra saker som det alltid har gjorts, när det inte finns några uppenbara fördelar med det? Genom att ta bort kungens åtalsfrihet signalerar man att han som medborgare har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra, varken mer eller mindre. Det vore en alldeles utmärkt anpassning av monarkin som skulle göra den mer lämplig för ett modernt samhälle, samtidigt som traditionalisterna får behålla sin galjonsfigur som statschef.

    • Lennart Torstensson

     Har man mindre värde i en demokrati för att man är liten till växten?  Är Ask mindre värd än Winberg? Har civilståndet någon inverkan på yttranderätten i en modern monarki? Upplys mig om vilka regler som gäller för en stor arrogant kärring!

     • Anonym

      Nej, men snälle lille herr Torstensson…reta inte upp sig

     • Lennart Torstensson

      Det är nog länge sen nån retade det känsligaste organet på madame! Skaffa dig en karl!

     • Anonym

      Den där kommentaren var inte vacker. Bättre kan du.

     • http://www.facebook.com/people/Lars-Backstrom/1638595781 Lars Backstrom

      Borde inte du skaffa dig en flickvän istället?

   • Anonym

    Sverige har undertecknat Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser som bl.a. föreskriver åtalsimmunitet för diplomater. I denna konvention anses ett lands statschef (kungen, presidenten) vara representant för en stat på samma sätt som en diplomat.

    Vi kan alltså inte ensidigt i Sverige avskaffa kungens åtalsimmunitet utan att bryta mot internationell lag.

    Om vi skulle införa republik får presidenten åtalsimmunitet på exakt samma sätt som kungen idag har. Det är alltså inte någon specialbestämmelse som vi har hittat på i Sverige för att behaga vår kung, vilket vissa tycks tro.

    • Anonym

     Åtalsimmuniteten gäller främmande länders diplomater, man är inte skyddad mot lagstiftning i sitt eget land. Artikel 31 säger att ”a diplomatic agent shall enjoy immunity from the criminal jurisdiction of the receiving state”. Alltså skulle vi utan problem kunna avskaffa åtalsfriheten utan att bryta mot några internationella överenskommelser.

 • Anonym

  Ännu bättre vore om man kunde åtala den socialistiska nomenklauturen som har fördärvat Sverige. Som sosse politruker har kunnat sko sig på skattebetalarnas bekostnad saknar motstycke i historien. Vem minns inte alla hårresande historier från 70-talet och framåt?

  • Lennart Torstensson

   jag minns inte…. minns däremot Gripenfiaskot, bankkrascher och fastighetsbubblor… snart spricker nästa, så passa dig!

   • Anonym

    Gripen är ett utomordentligt framgångsrikt flygplansprojekt, det är ett av få fjärde generationens flygplan i aktiv tjänst och det klart billigaste.

    Bankkrascher? Om du syftar på de svenska banker staten tog över på 90-talet så har skattebetalarna tjänat enorma summor på den affären i takt med att de rekonstruerade bankerna har sålts av litet i taget.

    • Lennart Torstensson

     och vad har vi haft för nytta av Gripenplanen där de står i sina bergrum… det var visst bara 24 som användes av försvaret nu…. och äntligen fick 8 vara med i ett krig på riktigt… men nu har vi hamnat vid sidan av ämnet!

     • Anonym

      Mycket vid sidan av ämnet. Försvaret är en försäkringspremie som vi är tacksamma så länge vi slipper använda oss av. Poängen var i alla fall att ditt tal om ”fiaskot” JAS var totalt grundlöst.

 • Lennart Torstensson

  är det nån idé att skriva då man blir censurerad. Att skriva väl om kungahuset går bra… att skriva lögenr om kungen går oxå för sig om kungen är ok och alla vet att man förtalar.

  Men hur gör man med en överhet som inte är ok? Om GöranPersson och Håkan Juholt kan man visst få skriva vad som helst… men sanningen om Tjaboos tillkortakommanden censureras!

  Jag trodde ett adelsmärke för demokratin var att man fick yttra sanningen. När den hejdas är vi illa ute tycker jag. Vad tycker monarkisterna , Hur skall, rent teoretiskt, situationen med en inkompetent statschef hanteras?

 • Lennart Torstensson

  det mest skrämmande med denna debatt som jag deltagit i under några timmar är censurens hemliga instruktioner. Kliv fram ur mörkret och beskriv varför ni agerar till statschefens och monarkins försvar!

  Det är ju verkligen Orwellskt att ha en anonym granskare, om än betald!

 • Anonym

  Den som har läst lite historia och som följer vad som händer i världen idag vet naturligtvis att majoriteten av dagens monarkier är minst lika demokratiska som alla republiker och betydligt mer demokratiska än en mängd korrupta bananrepubliker och egendomliga diktaturer.  Det aktuella gnället om Sveriges kung är helt grundlöst och meningslöst. Det finns hur mycket som helst annat att lägga sin tid och energi på om man vill ”förbättra världen”.

 • Anonym

  Löjligt. I alla länder så har statschefen immunitet. Det spelar ingen roll om denne kalls för kung eller president.

  I Sverige så har även statsministern, övriga ministrar och riksdagsledamöter olika grad av immunitet. Liksom justitieråden m.fl. Är Hillevi beredd att plocka av även dessa funktioner deras immunitet eller är det bara ett spel för galleriet?

  • Anonym

   Givetvis är det ett spel för galleriet eller åtminstone en del i det pågående drevet mot kungen.
   Hillevi Larsson vänder sig förmodligen till dem som är tillräckligt okunniga för att tro att åtalsimmuniteten har något med monarkin att göra, jag har stött på många sådana.

   • Anonym

    Hur är det egentligen med detta? Om jag inte minns fel drabbades både Bill Clinton och Richard Nixon av ”impeachment”. 

    • http://twitter.com/Vorsilder Niklas Andersson

     De blev aldrig fällda, Nixon avgick innan och Clinton frikändes. Impeachment är dessutom bara att de blir avsatta från sitt ämbete, vilket Sveriges Riksdag kan göra med Kungen också som flera kommentatorer redan påtalat.

     • Anonym

      OK. Tack för klargörandet.

 • Anonym

  Sedvanligt populistiskt nonsens från ett parti som desperat försöker flytta fokus från Juholts återkommande klavertramp. Men det är ju bra att socialdemokraterna fokuserar på ”viktiga” frågor så vi slipper eventuell inblandning i smådetaljer som landets ekonomi, försvar och utrikespolitik. Bra att veta att vänsterfalangen har pejl på prioriteringarna.

  • Anonym

   Åhhh nej en till sådan där som kör ”nu drar vi Juholt grejen ett par varv till”, hur tröttsamma är inte sådana som dig (obs obs obs jag är höger och inte såsse, så kom inte dragandes med sådant dravel).
   Om vi nu måste härda ut med en möglig kung, så ska han åtminstone inte vara över lagen (det är bara ointellektuella som dig, som tycker någon ska stå över lagen).

   • Anonym

    Med tanke på vilket nonsens Du skriver så låter det faktiskt inte som om Du verkligen skulle vara ”höger”. Särskilt intellektuell ger Du inte heller prov på att vara.

    Ganska skrattretande när ”såssar” låtsas vara höger faktiskt.

   • Drizzcol

    Du må vara höger men det luktar liberalt lång väg… Kan man inte få NÅGRA traditioner kvar? Ska vi slopa julen nu också?

 • Lennart Torstensson

  om censuren på denna sida får det inte diskuteras här…. var får det diskuteras då?… ni är ju för yttradefrihet och demokrati…. eller finns det trånga gränser?

 • Anonym

  Om knugen ändå var något att hänga i julgranen så kanske, kanske det hade funkat. Nu är han ju dock pantad som få och duger inte något vettigt till. Viktoria kommer inte bli bättre, hon har ju trots allt hälften av sin fars gener… Nej nej, Silvia är snarast ett hinder för den som inte lärt sig snacka ordentlig svenska på 35 (!!) år har inte speciellt mycket innanför pannbenet.

  Sen är det ju såklart att det inte hör hemma i ett demokratiskt och fritt samhälle!

 • Lennart Torstensson

  för nåra år sen gick larmet längs E18 att nåra Porscheförare lekt racerbana på allmän hastighetsbegränsad motorväg. Tjaboo och co. hade varit på Gelleråsen och åkt fort och nu skulle man tebaks te sthlm. Polisen larmades men ingrep visst inte. Säpofolket lät kungen riskera livet i omdömeslös körning.

  Borde inte detta lett till rättegång?

  Så icke i bananmonarkin Sverige där kungen minsann gör som han vill!

  Borde inte han pensionera sig i farbrors villa på Rivieran?

  • Anonym

   Jaha. Från en förlorad diskussion om svenskt statsskick till ”man har väl hört” och allmänt skvaller.

 • Anonym

  Bra inlägg i debatten. Åtalsimmuniteten skulle ha tagits bort för länge sedan. Läskigt och medeltidsaktigt att vissa människor skall kunna stå över lagen.

 • Anonym

  Det var väl ett jä-la tjat om Kungen!

  Vi MÅSTE få ett valsystem där man konsekvent kan stryka en sån här monoman enfrågepolitiker från valsedlarna om man nu skulle kunna tänka sig att rösta på sossarna.

  Där jag kommer ifrån kallas sånt här för kält, gnat, tjat, gnöl och gnäll och såna som ägnar sig åt sånt röstar vi aldrig på. OM vi gjorde det skulle Riksdan vara full av våra kärringar! Nu tycks den vara full av andras dito…

 • Anonym

  Han/hon sade väl som det verkligen är om någon…

 • Drizzcol

  Ska Kungen kunna åtalas ska även ansvarsfrihet för politiker slopas. Då får man kanske som politiker  BÖRJA TÄNKA EFTER FÖRE. Att bygga en Hallandsåstunnel för tolv miljarder är fan så mycket mer kriminellt än ett strippklubbsbesök. Kanske dags att sikta på att slopa era löner också… Vad är det ni gör egentligen? PÅ RIKTIGT?

 • Anonym

  ”Eventuellt” dit och ”eventuellt” dat.
  En variant av ”soppa på en spik” och ”en hönsgård av en fjäder”.
  Lite väl tunnt underlag för att införa republik.
  Men det gudbevars en politiker i karriären som uttalar sig så det är inte mycket att taga ad notam.

 • Lennart Torstensson

  om jag gör ett sista  försök med den monarkivänliga censuren.

  Monarkin är det främsta system som historien frambringat. Av de återstående monarkierna är den svenska den främsta. Släkt med nästan alla andra kungahus i Europa och Westlings från Ockelbo!

  Monarken var förr härskare av Guds nåde över Svears, Göters och Vänders riken. Han har frivilligt avstått från den gudomliga connectionen.

  Den kungliga familjen i Sverige har utmärkt sig för stor konstnärlighet och litterär bildning! De förkovrar sig genom flitiga besök på opera och i konsertlokaler.

  Monarkin kommer att bestå evigt då det är de bästa monarkierna som med Guds vilja överlevt till idag.

  Måtte ” pöbeln, tjåsen eller bössen” veta sin plats som katter i samhället och ej sträva efter att störa hermelinerna  på deras upphöjda tronar!

 • GGG

  Klart kungen skall kunna åtalas. Oavsett om man är för monarkin eller inte. Det finns ingen helighet i monarkin. De som gillar det heliga gör bäst i att tro på Gud istället.

 • Sputniq

  ”Det tycker jag var omdömeslöst, säger hon.”

  Bara jag som slutade läsa där? Att höra ett sådant uttalande från riksdagspolitiker får mig att må illa, och speciellt om det kommer från det rödgröna blocket. Hur har hon mage att sitta där och prata om ”omdömeslöshet” när hon själv gång på gång sviker demokratin genom att vägra sabarbeta med SD, trots att båda (alltså folket!) vill samma sak? Vidrigt beteende.

  • Anonym

   Svika demokratin? Om man röstat på sossarna och de sedan skulle börja samarbeta med EDL-kramarna SD så hade det väl om något varit ett svek?

   • Anonym

    Men att jobba med moderaterna istället är helt ok enligt väljarna? Jag tycker hela Juholt cirkusen är ett svek mot de som verkligen tror på Socialdemokratin – men det är tydligt att för Juholt är makten det viktigaste – och på något sätt påminner han om kungen i sitt sätt att flyta ovanpå all kritik. Undrar hur Hillevi känner för den egna monarkin inom S?

 • Johanusp

  Detta var ett av de dummaste förslagen jag hört i mitt liv.

 • Anonym

  Politiker i Sverige blir inte doemda och faellda da de begar brott som Svenne skulle fa faenglse for. T ex Jughultarns bravader, rensa upp bland politikerpatrasket  foerst, och  allt sloedder pa gator och torg

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001470325716 Minna Lawrence

  Jaha?

 • Anonym

  Vilket namn! Pinsam underklassvarning.

 • Anonym

  Föräldrarna som bestämt namnen är tondöva för estetik, värdighet och historisk tradition.

  Min gissning är att de förutsett att deras barn aldrig kommer att bli Sveriges statschef. Dessförinnan lär monarkin vara avskaffad. 

  • Anonym

   Estelle-
   Vem bryr sig?

  • http://www.facebook.com/people/Nuffe-Nilsson/100002161278699 Nuffe Nilsson

   en nåd att stilla bedja om..

 • http://www.facebook.com/people/Nuffe-Nilsson/100002161278699 Nuffe Nilsson

  Hon är ljuvlig! Kan vi inte byta?

 • Anonym

  Victoria och Daniel verkar inte höra till den stora skara som  kollar på Vänner, det är då säkert! :-)

 • Anonym

  men estelle bernadotte betydde enormt mycket för familjen- men hon tycks vara totalt okänd för den stora allmänheten? kanske en reservmamma för victoria som var 7 år vid hennes tragiska död.

 • Anonym

  Nu får de väl ändå ändra till Estrella istället. Då är ju sponsen i hamn också

 • Pingback: Para Ma

 • Pingback: Ferdmin

 • Pingback: window cleaner stockwell

 • Pingback: Anti-Aging

 • Pingback: lawyers

 • Pingback: Hipster Shoes

 • Pingback: Laser Traffic Pro Scam

 • Pingback: how to stop cats

 • Pingback: craft

 • Pingback: ADHD Statistics

 • Pingback: Smokeless Cigarettes

 • Pingback: free online coaching

 • Pingback: homes in utah

 • Pingback: Job in Uganda

 • Pingback: gloves to use with iphone

 • Pingback: club dresses

 • Pingback: mobile marketing

 • Pingback: aneurisma abdominal

 • Pingback: web designers minneapolis

 • Pingback: options strategies

 • Pingback: Alappuzha

 • Pingback: pregnancy after miscarriage

 • Pingback: fiber to the home construction

 • Pingback: 7 on 7 flag football plays

 • Pingback: MK Escorts

 • Pingback: utility light

 • Pingback: chiropractors in lakewood co

 • Pingback: Charlotte Real Estate

 • Pingback: auto glass milwaukee wi

 • Pingback: offers in Thessaloniki

 • Pingback: webcam model jobs

 • Pingback: orlando web design

 • Pingback: Registry Cleaner Comparison

 • Pingback: orlando bankruptcy attorney

 • Pingback: dispatching software

 • Pingback: I Need To Work From Home

 • Pingback: Healthy Chicken Breast Recipes

 • Pingback: Buy Facebook fans

 • Pingback: ultimate autism solution review

 • Pingback: Top Multi Level Marketing Companies

 • Pingback: Escort girl Paris

 • Pingback: Petronila Heffern

 • Pingback: Roofing

 • Pingback: www.knowyourmeme.com/users/hondaaccordforsale

 • Pingback: Gunblood cheats

 • Pingback: knowyourmeme.com/users/andersonwindows

 • Pingback: dotcomsecrets x

 • Pingback: Private Krankenversicherung Vergleich

 • Pingback: Nimble

 • Pingback: raccoon removal Toronto

 • Pingback: Bet Bonus Code

 • Pingback: tobacco alternatives

 • Pingback: harvard referencing generator

 • Pingback: Tokusatsu Download

 • Pingback: free smoke blend

 • Pingback: teeth grinding mouth guard

 • Pingback: Learn English Online

 • Pingback: fransnäring

 • Pingback: Gumboots

 • Pingback: Moving Companies Toronto

 • Pingback: Test X180 Force Factor

 • Pingback: Google Page One Guarantee

 • Pingback: solar panel installers

 • Pingback: merchant service provider

 • Pingback: the boller

 • Pingback: get free xbox live

 • Pingback: Emergency Vet Dallas TX

 • Pingback: Tokusatsu Downloads

 • Pingback: pro flight simulator suite

 • Pingback: waterfall gardening

 • Pingback: Anaheim Termites

 • Pingback: Chelsea Redfern

 • Pingback: trees for sale

 • Pingback: janty electronic cigarette

 • Pingback: Pussy

 • Pingback: Business Valuation

 • Pingback: medisoft software

 • Pingback: Randell Horridge

 • Pingback: red dragon electronic cigarette

 • Pingback: credit report monitoring

 • Pingback: Rocket Languages review

 • Pingback: holiday rentals

 • Pingback: Legal advice

 • Pingback: auto insurance quotes

 • Pingback: Berlin Kunstdruck

 • Pingback: dating and matchmaking

 • Pingback: Kinderlieder

 • Pingback: Amlodipine Besylate

 • Pingback: driver recruiting

 • Pingback: wakeboard

 • Pingback: Latino PR Company

 • Pingback: sexy costumes

 • Pingback: registry cleaner comparison

 • Pingback: Latino PR Agency

 • Pingback: photographers leeds

 • Pingback: property singapore

 • Pingback: bajar de peso rapido

 • Pingback: free app

 • Pingback: Troubled Teens Schools

 • Pingback: cash for start-up

 • Pingback: non prescription colored contacts

 • Pingback: Kreditrechner auf rechnerkredit.net

 • Pingback: Create A Blog

 • Pingback: restaurant signs

 • Pingback: Cheap Alexa Traffic

 • Pingback: home insurance

 • Pingback: top webhosts companies

 • Pingback: internet modeling

 • Pingback: Pest Control

 • Pingback: buy unlocked blackberry

 • Pingback: Termite Treatment

 • Pingback: hotels bookings

 • Pingback: seniors

 • Pingback: Steven D Pinkert

 • Pingback: Paul

 • Pingback: Botox Denver Colorado

 • Pingback: Granite Countertops Denver

 • Pingback: Medical Clinic Englewood Colorado

 • Pingback: Get Instant Cash for Trying Everyday Items

 • Pingback: Bargains

 • Pingback: portable generator

 • Pingback: healing cold sores

 • Pingback: auto pilot money

 • Pingback: videos graciosos

 • Pingback: seniorenhandy

 • Pingback: Notebook

 • Pingback: wedding photographer toronto

 • Pingback: eGo-C

 • Pingback: mobile phone analysis

 • Pingback: crear tienda virtual

 • Pingback: meat slicer

 • Pingback: how much compensation for whiplash

 • Pingback: Flytning

 • Pingback: Book of Ra kostenlos

 • Pingback: e-juice

 • Pingback: montreal immobilier a vendre

 • Pingback: unlocked blackberry

 • Pingback: best office chair

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: Jual Lingerie

 • Pingback: http://www.squidoo.com/quartz-countertops

 • Pingback: Interior Designers Denver

 • Pingback: tv on the pc

 • Pingback: sexy jobs

 • Pingback: Buy Twitter Followers

 • Pingback: 24 hour emergency auto repair rochester new york

 • Pingback: Sexnoveller

 • Pingback: Affiliate Website Generator

 • Pingback: random facts

 • Pingback: Pattaya Hotels

 • Pingback: free fax

 • Pingback: Removal Companies Dublin

 • Pingback: money making widget

 • Pingback: wonga promo code

 • Pingback: restaurant in orlando

 • Pingback: rollup truck bed covers

 • Pingback: wall cladding

 • Pingback: unlocking iphone 3g

 • Pingback: bathroom with tiles

 • Pingback: Pension

 • Pingback: no simply sellular complaint

 • Pingback: fast cash advances

 • Pingback: rank tracker

 • Pingback: czekoladowe fontanny

 • Pingback: best way to get pregnant

 • Pingback: hydraulic valves

 • Pingback: here

 • Pingback: H Miracle

 • Pingback: http://thebestelectroniccigarette.org/v2-cigs

 • Pingback: window cleaners

 • Pingback: tree surgeons Cardiff

 • Pingback: Hebergement Internet

 • Pingback: apple jailbreak iphone 4s

 • Pingback: real time analytics

 • Pingback: czekoladowe fontanny

 • Pingback: Paintball

 • Pingback: various posts

 • Pingback: Consultant Referencement

 • Pingback: share this

 • Pingback: http://www.atlantapartydjs.com

 • Pingback: best teeth whitening

 • Pingback: best theatre tickets

 • Pingback: Fontana Eye Clinic

 • Pingback: Healthy food guide

 • Pingback: funny babies

 • Pingback: pest control Cambridge

 • Pingback: oyster card wallets

 • Pingback: Fencing in derby

 • Pingback: raspberry ketone pure

 • Pingback: nopalea reviews

 • Pingback: tips get fast cash

 • Pingback: led lighting

 • Pingback: Government Jobs

 • Pingback: virtual properties

 • Pingback: website

 • Pingback: app valencia

 • Pingback: dance to lose weight

 • Pingback: Fence Companies Jacksonville FL

 • Pingback: Domain host

 • Pingback: referencement naturel

 • Pingback: Lake Huron cottage rentals

 • Pingback: increase breast size

 • Pingback: xplod

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: new york bankruptcy attorney

 • Pingback: Trophies

 • Pingback: florist

 • Pingback: newborn photographer Melbourne

 • Pingback: spy cameras

 • Pingback: marketing blogs

 • Pingback: farm supplies

 • Pingback: Yuvutu Like

 • Pingback: plndr codes

 • Pingback: website bouwen

 • Pingback: dr sara gottfried

 • Pingback: photoshop cena

 • Pingback: plndr promo codes

 • Pingback: top 5 vacation spots

 • Pingback: http://casasdelujoenmiami.com

 • Pingback: liquid raspberry ketones

 • Pingback: innovation strategist

 • Pingback: Synergy Worldwide

 • Pingback: Laser teeth whitening

 • Pingback: breast enhancement bra inserts

 • Pingback: wholesale jeans

 • Pingback: Bet365

 • Pingback: Interior Designers Denver

 • Pingback: Location Bungalow Ile Maurice

 • Pingback: Evidence Dentistry inglewood

 • Pingback: Injury lawyers San Francisco

 • Pingback: New Balance Running Shoes

 • Pingback: 3D Blu Ray Player

 • Pingback: Battery Charger

 • Pingback: cheap sex toys

 • Pingback: Location Maison Ile Maurice

 • Pingback: compromiso

 • Pingback: asian women dating

 • Pingback: Happy Bid Day Reviews

 • Pingback: Boise chiropractic

 • Pingback: Free Download Software

 • Pingback: human rights

 • Pingback: juegos para nokia c3

 • Pingback: arab spring

 • Pingback: descargar juegos para pc

 • Pingback: phen375

 • Pingback: tea collection

 • Pingback: Alleppey resorts

 • Pingback: Naturopathe à distance

 • Pingback: renewable energy

 • Pingback: matrimonios en cartagena de indias

 • Pingback: sunglasses

 • Pingback: Sex webcam

 • Pingback: creatine

 • Pingback: unlocking iphone 4.2.1

 • Pingback: how do u unlock a iphone

 • Pingback: Social Bookmark

 • Pingback: ibuprofensideeffects.info

 • Pingback: sex gifs

 • Pingback: Hudson Anywhere Indoor-Outdoor Fireplace

 • Pingback: shredding services

 • Pingback: download the avengers full movie

 • Pingback: Kicking

 • Pingback: OptionFair

 • Pingback: limited tort PA

 • Pingback: Viagra

 • Pingback: Self Catering Mauritius

 • Pingback: macho alfa

 • Pingback: click to call

 • Pingback: online insurance ce credits

 • Pingback: NH dental insurance

 • Pingback: it goes

 • Pingback: animation software review

 • Pingback: Wayanad hotels

 • Pingback: tree houses

 • Pingback: blog perros y gatos

 • Pingback: sell gold

 • Pingback: good stomach exercises

 • Pingback: payday loans

 • Pingback: how to be healthy

 • Pingback: avafx

 • Pingback: self bonding silicone tape

 • Pingback: credit immobilier au meilleur taux fixe

 • Pingback: golf range netting

 • Pingback: Internet marketing online

 • Pingback: smartfish whirl laser mouse review

 • Pingback: nashville seo

 • Pingback: auto repair rochester ny

 • Pingback: trazodone for sleep

 • Pingback: Second Mortgage Ontario

 • Pingback: iphone 1 jailbreak

 • Pingback: jail break an iphone

 • Pingback: paintball

 • Pingback: Affiloblueprint

 • Pingback: L5S1

 • Pingback: clenching teeth

 • Pingback: shade sails perth

 • Pingback: Caralluma Actives review

 • Pingback: Costa Rica Rental Cars

 • Pingback: click here

 • Pingback: katzenhaarallergie

 • Pingback: sexanzeigen

 • Pingback: homes in Utah

 • Pingback: new homes salt lake

 • Pingback: iphone 4 sim jailbreak

 • Pingback: hausfrauen sex

 • Pingback: Online Lan

 • Pingback: iphone 4 unlockable

 • Pingback: Asheville Wedding Photographers

 • Pingback: iphone 4 unlocker

 • Pingback: autoflowering marijuana seeds

 • Pingback: how to start an online business from home

 • Pingback: Perfume Joy

 • Pingback: Debt Consolidation

 • Pingback: Motorcycle

 • Pingback: pet social network

 • Pingback: ERP systems

 • Pingback: promo video

 • Pingback: car loan for bad credit

 • Pingback: legal protection insurance

 • Pingback: legal insurance

 • Pingback: Bankruptcy Alternative

 • Pingback: employment law

 • Pingback: http://www.ieec.edu.sg/emba

 • Pingback: india jobs

 • Pingback: energy healing

 • Pingback: read more here

 • Pingback: Kyle leon

 • Pingback: John

 • Pingback: click here

 • Pingback: auto repair mooresville

 • Pingback: source

 • Pingback: foundation repair estimate

 • Pingback: Florist Minneapolis

 • Pingback: drain unclogging

 • Pingback: is ms hereditary

 • Pingback: fap turbo

 • Pingback: best trading strategy

 • Pingback: Fast Treatment

 • Pingback: amazon promotional code for electronics

 • Pingback: babyfoon

 • Pingback: Acupuncture and Chinese Medicine

 • Pingback: MLM Downline Builder

 • Pingback: read now

 • Pingback: What Are The Keys To Success

 • Pingback: after bankruptcy auto loans

 • Pingback: Prepaid Legal Help

 • Pingback: Breast Cancer Articles

 • Pingback: USANA Help

 • Pingback: Nikken Training

 • Pingback: techblog

 • Pingback: GNLD Training

 • Pingback: Hydroxycut

 • Pingback: Menozac review

 • Pingback: Chong Blehm

 • Pingback: pilot lawyer

 • Pingback: used unlocked iphones

 • Pingback: website

 • Pingback: handbags online

 • Pingback: designer bags

 • Pingback: Coin Auctions

 • Pingback: service assurance

 • Pingback: hen party ireland

 • Pingback: best pedometers

 • Pingback: san jose roof repair

 • Pingback: uk online casino

 • Pingback: backlinks

 • Pingback: Psychiatrist 10004

 • Pingback: Liberty, MO American Family

 • Pingback: bad genital smell in women

 • Pingback: tableaux design

 • Pingback: best selling fantasy books

 • Pingback: Cleaning

 • Pingback: designer leather handbags

 • Pingback: Hydroxatone

 • Pingback: 7red innskuddbonus

 • Pingback: make fifty bucks

 • Pingback: equity release calculator

 • Pingback: equity release

 • Pingback: driving schools canterbury

 • Pingback: socialsupercharge.net

 • Pingback: Click Here

 • Pingback: sample obituary format

 • Pingback: sample obituaries

 • Pingback: underwater photography equipment

 • Pingback: driving range netting

 • Pingback: jak sprzedawać

 • Pingback: baby mattress

 • Pingback: Reiki energy

 • Pingback: they said

 • Pingback: Porno

 • Pingback: indoor air quality testing

 • Pingback: kaip greitai numesti svorio

 • Pingback: emergency plumber springfield ma

 • Pingback: fast fire sites

 • Pingback: equity release

 • Pingback: ViralURL Affiliate Marketing

 • Pingback: coches electricos

 • Pingback: free iphone unlocked

 • Pingback: secure shredding services austin

 • Pingback: fossil handbags

 • Pingback: Genius Battery Chargers Store

 • Pingback: reviewsonhairremoval.com

 • Pingback: internet marketing tips

 • Pingback: Diary of a White Indian Housewife

 • Pingback: salvage car online auction

 • Pingback: payday loan

 • Pingback: selling annuities

 • Pingback: seo marbella

 • Pingback: structured settlement lump sum

 • Pingback: sell my structured settlement payments

 • Pingback: drain cleaning tips

 • Pingback: hardscaping

 • Pingback: Free Marketing Tools

 • Pingback: tinnitus treatment

 • Pingback: site

 • Pingback: Hair removal cream for men

 • Pingback: escort in melbourne

 • Pingback: fast weight loss

 • Pingback: freelance graphic design

 • Pingback: Dress-Up Parties

 • Pingback: invernet

 • Pingback: internet marketing strategies

 • Pingback: NoNo Hair Removal Scam

 • Pingback: free work from home assembling earrings

 • Pingback: hier klicken

 • Pingback: Traffic Tempest

 • Pingback: Naturopathie

 • Pingback: Laser Hair Removal Austin

 • Pingback: Home Website Builder 2.0

 • Pingback: acai berry drink

 • Pingback: homes in salt lake city

 • Pingback: lower-back pain

 • Pingback: positive

 • Pingback: toddler belt

 • Pingback: st petersburg attractions

 • Pingback: bestman

 • Pingback: bestseller

 • Pingback: UK Sex Toys

 • Pingback: plumbers springfield ma

 • Pingback: nook books

 • Pingback: plastic surgery houston

 • Pingback: credit score

 • Pingback: ipad jailbreak mac

 • Pingback: polinesiani www.tenebrionid.net

 • Pingback: business coach

 • Pingback: Location Vacances Ile Maurice

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: tpms

 • Pingback: http://community.babycenter.com/journal/charlotteking206/3853798/replacing_a_broker_water_pump

 • Pingback: web hosting malaysia

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: bankruptcy in california

 • Pingback: środki czyszczące

 • Pingback: Ryan Wuerch Motricity

 • Pingback: środki czyszczące

 • Pingback: calm dogs

 • Pingback: lose fat

 • Pingback: unlocked iphone 3

 • Pingback: Brain Music

 • Pingback: capsiplex review

 • Pingback: challenge coins

 • Pingback: polishop oportunidade

 • Pingback: fat

 • Pingback: Darrel Goger

 • Pingback: modular home wi

 • Pingback: tuition

 • Pingback: central heating repairs

 • Pingback: PES Erase

 • Pingback: domain

 • Pingback: Driving instructors Huddersfield

 • Pingback: grants

 • Pingback: hard drive repair

 • Pingback: columbine cactus

 • Pingback: speed up my pc free software

 • Pingback: to unlock iphone

 • Pingback: Soundcloud plays

 • Pingback: japanese kanji tattoo

 • Pingback: cash for junk cars atlanta

 • Pingback: reverse cell

 • Pingback: Free reverse lookup

 • Pingback: Lethbridge Real Estate

 • Pingback: big muscles

 • Pingback: rolex replica watches

 • Pingback: cheap backlinks

 • Pingback: Troubled Teen

 • Pingback: seville culture

 • Pingback: austin copiers

 • Pingback: jamon iberico

 • Pingback: party fashion

 • Pingback: clickandflirt review

 • Pingback: Mailbox

 • Pingback: Accident Attorney Sacramento

 • Pingback: social security benefits application

 • Pingback: hard drive recovery

 • Pingback: clearpores system

 • Pingback: multimedia

 • Pingback: Perth Wedding Photographers

 • Anonym

  Som så mycket annat dumt kommer även dettta från USA!!

 • http://pulse.yahoo.com/_YLCTDCQCVE5V45FB53BHA334SI Jens

  Detta är intressant, egentligen. Jag brukar tänka på det varje gång jag läser kvällstidningarnas årliga uppmärksammande av kända och okända människors ”nyårslöften”. Jag har aldrig någonsin avgett sådana. När jag var barn (1970-talet) förekom sedvänjan inte alls – varken hemma eller, som jag minns det, i min omgivning. Inte heller idag känner jag särskilt många som påstår sig avge nyårslöften. Det verkar mest vara i medierna det förekommer i utbredd omfattning. Man skulle vilja se någon utredning om den geografiska spridningen i Sverige. Jag misstänker starkt att företeelsen är koncentrerad till Stockholm.

 • petrasbi

  gh00p has it wrong. And right. Ford denied ever having smoked crack in the broadcast but today – Tuesday Nov. 5 – he came out at about 3pm and admitted that he has indeed
  smoked crack. He wasn’t sure when exactly, maybe a year ago, for he was too hammered to remember. This confession happened during a press conference he had called. The confession still prevents the police to go after him at this point but the provincial police and its judicial system is working on the issue as I’m writing this. There is much more to this sordid story. There is a murder of the person having said video for sale that happened in the spring. This is still being investigated. The person who stood to gain the most from this murder is of course the mayor himself, although no one says so straight out. Not at this point. Ford is a swine and we all want him gone from our city.

 • Lena K.

  Om LO låter ett rasistiskt parti som (SD) få inflytande i fackföreningen, där en fjärdedel av medlemmarna är nysvenskar, så kan de lika gärna låta moderaterna och deras hussar i Timbro hålla låda på mötena. Invandrarna i facket lyssnar hellre på ett föredrag från Timbro än att de tar en – i yttrandefrihetens namn och med en stängd mun – brun satts i ansiktet.

  Hitler försökte inte tränga sig på i de tyska socialdemokraternas fackförbund. Hans NSDAP startade egna, och när han blev rikskansler så förbjöd han alla andra. Men det vet Jimmie. (SD) har redan startat ett eget förbund.

  • Caligula

   Haha ja jösses… Ingen ide att påpeka att var fjärde SD-väljare själv har utländsk bakgrund, till exempel min fru. Som per din logik måste vara rasist mot sig själv. Eller att det ligger i svenska arbetares intresse att stoppa lönedumpningen, svartarbetet och den ofrånkomliga utslagningen som bara gynnar skrupelfria arbetsgivare.

   Men skrik dig hes om rasism du, i denna enkla värld där alla som röstar på SD per defintion måste vara Orcer. Jag avundas uppriktigt den som faktiskt har lyxen att slippa tänka fler steg än så.

   • Lena K.

    För det första så vill inte socialdemokraterna ha lönedumpning. Det är Alliansens påfund. För det andra så har kommunisterna ett eget fack, syndikalisterna, så varför ska man låta ett fascistiskt parti som (SD) få tillträde till LO? Om du och din fru har gått och blivit fascister så bör ni i logikens namn också byta fackförbund. (SD) har ett eget fackförbund … eller duger inte det?

    Du skrev att din fru är invandrare. Är hon en svarthårig invandrare? För kom inte och påstå att svarthåriga invandrares vardag i Sverige är jämförbart med t.ex. finnars, speciellt inte om de råkar tillhöra något av era favorithatobjekt: romer och muslimer. Ja, jag skrev objekt, för det är det ni dagligen ägnar er åt inom (SD). Avhumanisering av personer och demonisering av minoriteter.

    Jag är för en begränsad invandring, ner till EU-snittet, men det innebär inte att jag kan sitta tyst när ett fascistiskt parti finns i riksdagen och när detta parti nu ser ut att få 10 % av rösterna. Detta parti kommer att störta oss i fördärvet. De kommer aldrig nöja sig med att bara stoppa invandringen. Nästa steg kommer bli att begränsa svenska invandrares möjligheter till självförverkligande. Först i form av nya diskriminerande lagar för att sedan, när dessa inte längre uppfattas som kontroversiella, ta steget in i våra psyken. Där kommer de att förändra vårt sätt att tänka. De har redan lyckats med att slå in en kil mellan invandrare och de etniska svenskar som gått över till deras parti, men det är bara en början. Bara Jimmie Åkesson vet vad som är det slutliga målet med deras politik, och han kommer att meddela oss detta när han tror att vi är redo att höra ”sanningen”.

    Förövrigt så vill jag tillägga: jag skriker inte, fastän jag borde. För det bör man göra när det brinner.

 • Anonym

  Tyvärr….

 • Lena K.

  Rasistiska människor och partier, som (SD), gör skillnad på mörkhåriga och svarthåriga. Åkesson är själv mörkhårig, liksom Hitler var. Det är okej enligt dem, men inte svart hår. Där går gränsen.

  Det finns undantag när det gäller svarthåriga personer som sympatiserar med (SD), och det är om de tillhör en religion eller etnisk grupp som har en politisk konflikt med muslimer, t.ex. judar, eller kristna från Mellanöstern eller Balkan.

  Jag visste inte att SvD hade en begränsning på 500 tecken. Vilket skämt! Det går inte att bedriva en seriös diskussion med 500 tecken. Det blir adjö för mig.

 • Caligula

  Så synd, det kändes som att du hade jättemycket att tillföra debatten. *vinkar sorgset*

 • Lena K.

  Shalom!

 • Lena K.

  ”Så vilket parti tänkte du rösta på då? Samtliga andra sju är för bibehållen eller ökad invandring, men du kanske tänkte dig SvP då?”

  Nej, men det innebär inte att jag är beredd att rösta på det fascistiska (SD). Förövrigt så är det bara personer av judisk härkomst som ser skillnad på (SD) och (SvP). Vi andra inser att (SvP) närmast kan liknas vid ärliga sverigedemokrater: de säger vad riksdagens sverigedemokrater tänker idag och ämnar säga imorgon när/om deras retorik blir okontroversiell.

  Förövrigt så vill jag tillägga: jag skriker inte, fastän jag borde. För det bör man göra när det brinner.

Är det kapitalismens
fel att vi sover mindre?

Tröttsamma självhjälpstips för sömniga.

Christer Fuglesang, ordförande på Tekniska museet. Webb-tv

Så blir Fuglesangs utställning

TV

Så blir Fuglesangs utställning på Tekniska museet i höst.

”Största satsningen på 100 år”

Snart öppnar Megamind på Tekniska.

”Jag kollar gylfen 50 gånger”

Profilen

Zelmerlöws finalnerver.

De tar bordshockey
på blodigt allvar

Reportage

Svenskar trötta på att be om ursäkt.

Uno och Hans Österman. Webb-tv

Mästaren ger sina bästa knep

Webb-tv

Bordshockeymästaren ger tips.

Heberlein vill skildra sjukdomen inifrån

Tv-serie

Intervjuer med bipolärt fokus.

”Blues är rockens kokta grönsaker”

Lokko om det finaste BB King gav oss.

”Grät och sagan kunde starta”

Kommentar

Harry Amster om blueslegenden.

Så säger man inte, Romson!

Svanells svep

Vad alla missade iAuswitch-debatten

Mad Max frossar
i apokalypsen

Film

”Förfärligt dumma saker som sägs”

Carson berikar igen och igen

Litteratur

Läs recension av hennes Röd doc>.

Smala poddar som sticker ut hakan

Fem tips

Pengar, parasiter och förlossningar.

Vågat tilltal på den
tyska teaterscenen

SvD i Berlin

Lars Ring fångas av ny Jelinkpjäs.

Randigt hus retar
gallfeber på grannar

Här är de randiga husens historia.

Krönika

En diagnos kan befria – och vara livshotande

"Alla söker en syndabock".

Vilka böcker tycker
du SvD ska recensera?

Aktuella böcker | Vilka är dina favoriter?

Varför gör SvD omröstningen?

Fråga & svar med SvD:s kulturchef Lisa Irenius.

Lyxig vuxensaga om frestelser och åtrå

Film

Veckans filmrecensioner.

ny bok

”Store bror” – en tung roman om fetma

"Ett högklassigt relationsdrama".

Krönika

Man kan inte tvinga folk att äta päron

”Kritikdebatten en déja-vu.”

Dick Harrison: Så
uppfanns hjulet

bilder

Historielektion om vanligaste sakerna.

Reich: ”Jag lever i en
icke-judisk värld”

SvD möter kompositören Steve Reich.

Psykedelisk dans som bara går runt och runt

skivor

Här är veckans skivrecensioner.

Konsten ruttnar på
Moderna museet

Verk skrumpnar, tynar bort, vittrar sönder.

Welles filmkonst
– en magnifik röra

Under strecket

Orson Welles 100 år.