Annons

Kulturbloggen

Clemens Poellinger

Clemens Poellinger

Det enda tweetdeck värt namnet ligger i lettiska byn Sarnate. Däcket, eller snarare ett fågelbord utrustat med tangentbord, är vackert beläget utanför ett fönster med utsikt mot en gård, snövidder och de lettiska tallskogens outgrundliga djup. På tangenterna har de kreativa redaktörerna på veckomagasinet Ir placerat små bitar av osaltat fett. Resultatet är ett eller annat nedslag – i ordets mest bokstavstrogna bemärkelse – av hungriga fåglar. Varje fågelpick med näbben skapar en bokstav på twitter, som ju betyder ”kvitter”.

”Vi ger tillbaka twitter till originaltwittrarna – fåglarna, skriver Ir stolt. Därmed har man även genererat en av dagens meta-twitter snackisar samt dessutom hjälpt ett antal fåglar genom en hård vinter.

http://birdsontwitter.com/

 

Kategorier