Budgetkampanj för Pride

Pride Efter det ekonomiska haveriet med förra årets festival – som fortfarande inte är löst – ser årets Stockholm Pride ut att bli en budgetversion av tidigare års upplagor.

Nu står det klart att reklamkampanjen inte kommer att göras av en professionell byrå utan av studenter från reklamskolan Berghs. Projektgruppen kommer att göra kampanjen som sitt examensprojekt.

Ett klokt val av arrangörerna, med tanke på att deras tidigare reklambyrå Åkestam Holst gått till Kronofogen för obetalda räkningar på drygt 150 000 kronor. Åkestam Holst har dock avskrivit ärendet eftersom de inte bedömer att Pride har några pengar att betala med.

Elevgruppen från Berghs, som enligt arrangörerna ska göra ”den största kampanjsatsning som Stockholm Pride gjort” kommer att få ett tufft jobb att återupprätta festivalens heder.

Prides styrelses val att göra fjolårets Pride öppet för alla genom gratis entré och central park i Kungsträdgården slog inte väl ut i hbt-samhället, och tilltaget fick sig ett par rejäla kängor från scenen på QX:s Gaygala tidigare den här veckan. Därför är det åter till rötterna som gäller för sommarens festival, som återvänder till klassiska Tantolunden och återinför inträdet.

Var Pridehouse – som de senaste åren inhysts på Kulturhuset/Stadsteatern – kommer att ligga i år har organisationen däremot ännu inte gått ut med, vilket kan tolkas som ett av många varningstecken på att årets festival är långt ifrån säkrad.

 

Visa kommentarer (42 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • Anonym

  Pride vill verka för öppenhet men stänger åter in sig i sitt reservat.
  Det känns som en dubbelmoral.

  • Anonym

   Snarare en ekonomisk nödvändighet.

 • http://pulse.yahoo.com/_YLCTDCQCVE5V45FB53BHA334SI Jens

  Minnesanteckning: Völse = olämpligt namn att döpa någon eller något till. Men skämt åsido förstår man ju den där Sankt Olav litegrann. Hedniskt eller inte, det är lätt att föreställa sig hans ansiktsuttryck när han räknade ut vad det var som skickades runt. ”Stöttad med lök” och allt.

 • http://pulse.yahoo.com/_YLCTDCQCVE5V45FB53BHA334SI Jens

  Minnesanteckning: Völse = olämpligt namn att döpa någon eller något till. Men skämt åsido förstår man ju den där Sankt Olav litegrann. Hedniskt eller inte, det är lätt att föreställa sig hans ansiktsuttryck när han räknade ut vad det var som skickades runt. ”Stöttad med lök” och allt.

 • BigDemonicBunny

  Jag kan inte hålla med om tolkningen av ”Mörnir” som ”svärd/fallos”. Det finns en tolkning att Mörnir syftar på fruktbarhetsgudinnorna (och i alla fall jag blev övertygad av Folke Ströms forskning och motiveringar varför det skulle vara så).

  Speciellt inte eftersom, om jag inte har helt fel för mig, -nir” är pluraländelsen av ord som slutar på -n eller -nr (så som vanr, vilket är singular av vanir. Dvs Vanerna).
  Även i det specifika fallet så tycker jag att ”må fruktbarhetsgudinnorna/ta emot detta offer” låter mycket mer vettigt än den motsatta tolkningen.

 • Anonym

  den fornnordiska mytologin har ofta fantiserats ihop i   vindskupor av svältande akademiker på uppdrag av makthavarna-en hingstpenis är högst osynlig och anspråkslös i vilande tillstånd dessutom ruttnar kött med tiden-möjligen kan salt hjälpa men det är inte speciellt hälsosamt för ett visst ställe? det här har man hittat på för att framställa nordbor som vilda och primitiva-beställt av påvekyrkan kanske? det är löjligt hur vissa blint tror på allt som står i böcker….skynda läs-jag blir hela tiden censurerad!

 • Sonja Sandin

  ”.. måste vi ta oss förbi demiurgens alla hinder…” för att komma tillbaka till den vackra världen hos Gud där mänskan egentligen hörde hemma.   Detta påminner mig om Odysseus´ resa tillbaka till Ithaca.

 • Anonym

  jag tycker mig ha märkt att så fort människor har litet mer än andra måste de uppfinna diverse läror för att behålla makten? det mesta är luddigt-de som hade tid sitta och skriva dessa skrifter var nog litet udda?

 • Philip Dante

  Varför inte en bok som illustrerar det?
  philipdante.wordpress.com

 • Anonym

  Underbar folkupplysning, Dick! Betydligt mer värdefull än dina böcker! Keep up the good work!

 • NilsNilsson89

  Här är jag enig – framtvinga en högre soliditet inom bankväsendet.
  När banker lånar ut pengar till näringslivet ställer de alltid upp så kallade Covenanter – alltså nyckeltal som bolaget måste uppnå för att inte bli straffade med extra avgifter alternativt högre ränta eller innan bolaget får betala utdelning till aktieägarna. Staten borde göra detsamma – sätt upp en covenant/krav om exempelvis 25 % soliditet innan utdelning för utbetalas. Bryter banken denna regel så bortfaller statens garantier och därmed tror jag aktiekursen skulle falla som en sten – därmed skulle ingen bankdirektion ta ett sådant beslut.

  • Nebbiolo71

   Vad tror du om fullreservkrav i linje med chicagoplanens förslag, dvs att helt enkelt förbjuda bankerna att hitta på pengar från luft när de godkänner ett lån?

   • Karl Efraimsson

    Jag tror på det, skulle bli en mycket stabilare ekonomi.:)

 • Ericsson_Ohlson

  Men det är väl typiskt för ekonomer. Dom har ett Baselregelverk som inte fungerar. Fast vi borde nu lärt oss att ekonomers modeller aldrig fungerar i verkligheten. Det måste vara något fel på verkligheten.
  Fast det hela kan ju bero på att ekonomerna är så naiva att dom tror på allt som är tillräckligt komplicerat för att dom inte skall förstå det.

 • Blarsd

  Känns som att skuldsättning är satt i system av banker och politiker. Hyreslägenheter skall ombildas till bostadsrätter= fler måste låna för att bo. Bankerna kraschar och vi får stå för notan, folk förlorar jobb och måste sälja sina hem om de kan och leva med sina skulder utan att äga något. Nästa som köper det hemmet skuldsätter sig också och plötsligt har man 2 personer/familjer som har skulder för samma fastighet. Vi är så jävla lurade av banker och politiker.

  • Mikael Olsson

   97% av alla ”svenska kronor” som finns existerar bara för att någon har lånat dem. Så jo visst är det ”satt i system”.

   Om alla skulder betalades tillbaka så skulle vi t ex behöva sänka en 30000-kronorslön till 1000 för att det skulle finnas tillräckligt med pengar för att betala ut alla löner en gång i månaden. ”Intressanta” insvängningar med prisnivåer och valutakurser där ;)

 • Magnus Eriksson

  Varför skulle bankerna öka sitt egna kapital ? ! Om det blir kris får skattebetalarna stå för notan igen. Allt är en riktig soppa och svenskarna ett liveget folk !

 • dergeist

  Ekonomer liksom vanligt folk drivs av ett starkt egenintresse. Det är därför historien så ofta upprepar sig och människan upprepar samma misstag om och om igen utan att lära sig något. Finansbranschen vimlar av karriärmänniskor som hoppar mellan arbetsplatser med kortsiktiga mål att uppfylla för att få sina bonusar så varför skulle man tänka långsiktigt och försöka ”lära sig” något?

 • nilsolle

  Det är egentligen en skandal att våra politiker inte heller har lärt sig av förra krisen och tillräckligt stramat upp reglerna för bankerna. Svenskarna tillhör de mest skuldsatta i världen därför är det viktigt med ett säkert banksystem som kan klara av en kris och inte behöva tigga pengar av skattebetalarna för staten har inga egna pengar.

 • Markus Nordstrand

  Låt bankerna gå i konkurs som vanliga företag, marknaden är rätt bra på att reglera sig själv utan att en massa klåfingriga byråkrater skall lägga sig i.

  • Mikael Olsson

   Nu var det ju det vi gjorde under 90-talskrisen. Vi får hoppas att våra politiker är lika kloka när det smäller nästa gång och inte kopierar EUs tillvägagångssätt.

   • Markus Nordstrand

    På 90-talet ÄNDRADES regleringen ja. Många pratar om den stora ”avregleringen”, vad jag vet finns det fortfarande en ansenlig mängd regler kvar. Jag talar om att ta bort alla regler. Samtliga. Börja med insättningsgarantin och rätten att få bail outs från staten för att man bedriver fractional reserve banking. Låt marknaden göra resten.

 • ITSU69

  Att som lekman få en plats vid bordet är inte det lättaste. Och av den finansiella historien är det ingen som lär sig av…inte bankerna!
  De kör repriser på repriser i det oändliga och det helt ”lagligt” !
  Det är satt i system och ingen säger bu eller bä åt eländet! Hoppas att hela bankvärlden rasar totalt i en enda stor härdsmälta!

 • Jaro Potucek

  Om bostadsbubblan spricker då får bankerna problem. Enligt alla handböcker får då skattebetalarna rycka ut till undsättning. Det blir dyrt och politiskt impopulärt. På kort sikt är det enklare att fortsätta blåsa upp bubblan, bland annat genom att strypa byggande av nya bostäder i storstäderna. Det är vad som händer.

  • Mikael Olsson

   Inte om – när. Åtminstone runt Stockholm.

 • Mattias

  Daimlerkoncernen har varit delägare i Tesla och en hel del teknik i Teslan lär komma därifrån.

  • Elbilisten

   Mercedes egen elbil B-Class har batteripack och drivlina från Tesla. Men krympt batteripack från 36 ner till 28kWh. Dessutom har valt strypt laddning i stället för CCS. Varför vill de inte följa utvecklingen?

 • rudolfpetter

  Mycket bra. Omsättningen 129,9 miljoner euro och vinsten 10,8 miljarder.euro.
  Hur ska Volvo kunna konkurrera med dem ?

 • Y2KK

  Undrar vad det var som var så känsligt i min kommentar att den blev borttagen?
  Var ju bara lite lätt kritiskt till sammanblandningen av absoluta tal och procent … inga personangrepp, inga konstigheter i språket.

  Som sagt, det är ju ganska ointressant att jämföra procentökningar, när man utgår från totalt olika grundsiffror. Betydligt bättre att jämföra marknadsandelar då.

  Tror även fortfarande att Mercachefen är överdrivet artig i sin kommentar, han vet att deras försprång som Äkta Premiumbil är gigantiskt, så han har råd med lite klädsam försiktighet :)

 • http://pulse.yahoo.com/_YLCTDCQCVE5V45FB53BHA334SI Jens

  Jo, men den var ju ”styrkt med lin, stöttad med lök”. Jag kan väldigt lite om medeltida löksorter, men jag tror inte att Mörnir behövde tåla ett skrynkligt offer.

 • http://Svd.se/ Larsviberg

  Gnosticismen jämte monarkianismen och Arius lära var de största hoten mot kristendomen hittills och ledde till den nicenska trosbekännelsen, som antogs 325 på kyrkomötet i Nicea.

 • Anonym

  Den  Kristendom Gud å Helig Ande jag bekänner mig till har inget att frukta.Tack för dina varningar men
  Gud står emot allt hot & Bibeln är min lag. Hoppas du å jag inte är i behov av annan littertur än Livets Bok.

 • Anonym

  Nej, partiklarna som forskarna trodde sig ha visat röra sig snabbare än ljuset hastighet, hade inte alls rört sig snabbare än ljusets hastighet. Det handlade, föga oväntat, om ett mätfel.

 • http://Svd.se/ Larsviberg

  Gnosticismen var ett försök att blanda ihop alla religioner till en enda röra. När kristendomen började spridas i medelhavsområdet blev det en ren revolution. Romarna var säkra så länge de kunde betrakta kristendomen som en sekt av judendomen, saom ansågs ofarlig. Men andra bullar blev det. Med andra ord gnosticismen höll på att kväva kristendomen men nu blev den senare istället så småningom statsreligion i Rom och sedan uppstod det en strid mellan Konstantinopel och Rom. Så småningom nådde den nya läran Birka i Sverige genom Ansgar från ärkestiftet Hamburg-Bremen.

 • MrTTTT

  Det som i trafiken, många kan inte anpassa farten eller vänta med omkörning. Problemet med dåligt omdöme inom banksektorn är att när det smäller riskerar det drabbar så många oskyldiga.

 • Gamlingen_78

  Vad kallas en sådan arbetsinsats som banken utför för inkomstens förvärvade? Den absolut största delen av bankens arbetsinsats består i att skapa pengarna, skulden ur tomma intet. Räntan ska därefter betalas av den skuldsatte, kanske under mycket lång tid.

 • NilsNilsson89

  Om det vore så som du skriver ”att bankerna skapar pengar” och därmed kan klara sin utlåning utan att själv låna så kan jag inte förstå att du inte själv går in i denna till synes oslagbara affärsmodell.
  Vore dessutom intressant att få en definition på ”upplånade reserver”.

 • Carl Norberg

  Ocker eller Shylockianism har jag för mig. Sådant beteende skyddas inte sällan av advokatyr.

  advokaty´r, argumentering genom halvsann bevisföring, som är formellt korrekt men i sak tvivelaktig eller orimlig, ofta i försvarsposition

 • Gamlingen_78

  Tack Carl Norberg, jag hade tänkt mig ett lite snällare
  begrepp som även våra beslutande politiker vågar ta i sin mun, vilket nog är en återvändsgränd.

 • Carl Norberg

  Baselreglerna definierar både reservkrav och krav på kapitaltäckningskvoter, så vad är det som du undrar?
  Oktrojen är för dyr och jag gillar inte detta system.

 • Bortom

  Du har så rätt.
  Korrekturläsning finns inte längre i journalisternas vokabulär.

 • disqus_cChzSlZsOP

  Möjligt att det var så igår, men idag är det inte det.

  En snabb approximation ger ett snittpris på c:a 450 000 per fordon.

Är det kapitalismens
fel att vi sover mindre?

Tröttsamma självhjälpstips för sömniga.

Christer Fuglesang, ordförande på Tekniska museet. Webb-tv

Så blir Fuglesangs utställning

TV

Så blir Fuglesangs utställning på Tekniska museet i höst.

”Största satsningen på 100 år”

Snart öppnar Megamind på Tekniska.

”Jag kollar gylfen 50 gånger”

Profilen

Zelmerlöws finalnerver.

De tar bordshockey
på blodigt allvar

Reportage

Svenskar trötta på att be om ursäkt.

Uno och Hans Österman. Webb-tv

Mästaren ger sina bästa knep

Webb-tv

Bordshockeymästaren ger tips.

Heberlein vill skildra sjukdomen inifrån

Tv-serie

Intervjuer med bipolärt fokus.

”Blues är rockens kokta grönsaker”

Lokko om det finaste BB King gav oss.

”Grät och sagan kunde starta”

Kommentar

Harry Amster om blueslegenden.

Så säger man inte, Romson!

Svanells svep

Vad alla missade iAuswitch-debatten

Mad Max frossar
i apokalypsen

Film

”Förfärligt dumma saker som sägs”

Carson berikar igen och igen

Litteratur

Läs recension av hennes Röd doc>.

Smala poddar som sticker ut hakan

Fem tips

Pengar, parasiter och förlossningar.

Vågat tilltal på den
tyska teaterscenen

SvD i Berlin

Lars Ring fångas av ny Jelinkpjäs.

Randigt hus retar
gallfeber på grannar

Här är de randiga husens historia.

Krönika

En diagnos kan befria – och vara livshotande

"Alla söker en syndabock".

Vilka böcker tycker
du SvD ska recensera?

Aktuella böcker | Vilka är dina favoriter?

Varför gör SvD omröstningen?

Fråga & svar med SvD:s kulturchef Lisa Irenius.

Lyxig vuxensaga om frestelser och åtrå

Film

Veckans filmrecensioner.

ny bok

”Store bror” – en tung roman om fetma

"Ett högklassigt relationsdrama".

Krönika

Man kan inte tvinga folk att äta päron

”Kritikdebatten en déja-vu.”

Dick Harrison: Så
uppfanns hjulet

bilder

Historielektion om vanligaste sakerna.

Reich: ”Jag lever i en
icke-judisk värld”

SvD möter kompositören Steve Reich.

Psykedelisk dans som bara går runt och runt

skivor

Här är veckans skivrecensioner.

Konsten ruttnar på
Moderna museet

Verk skrumpnar, tynar bort, vittrar sönder.

Welles filmkonst
– en magnifik röra

Under strecket

Orson Welles 100 år.