Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

Både Fredrik Reinfeldt (M) och Stefan Löfven (S) sätter jobben först. Båda säger sig leda var sitt arbetarparti. Så det är nog inte här man hittar skiljelinjerna mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. Snarare är det inom kulturfrågor som de två aldrig kan mötas. För om Reinfeldt själv får välja är det Da Buzz och Alphaville som ljuder i högtalarna. Socialdemokraternas nye partiledare har helt andra preferenser: Ulf Lundell och Bruce Springsteen.

Kanske gör detta det politiska valet enklare för någon. Men om man sedan slänger in att Jan Björklund (FP) har Abba och Christer Sjögren i sin Spotifylista och att Göran Hägglund (KD) lyssnar på Esbjörn Svensson Trio, David Bowie samt Miles Davis, så kanske det komplicerar det politiska ställningstagandet? Får det faktum att Åsa Romson (MP) diggar U2 och att skånske språkrörskollegan Gustaf Fridolin (MP) går igång på skånsk musik – Peps Persson och Wilmer X – någon att byta block?

Helhetsbilden har vi hur som helst inte. I vilket musikaliskt block hittar vi Annie Lööf (C)? Gillar hon kanske Gustaf Mahler eller Beyoncé? Och vad har Jonas Sjöstedt i sin spellista? Dag Vag och Ebba Grön?

Det här måste redovisas före nästa val. Man vill ju inte köpa grisen i säcken.

Kategorier

Fler bloggar