Kulturbloggen

Tobias Brandel

Tobias Brandel

Så här i inledningen av det nya året kan musikalvänner glädja sig åt flera goda svenska nyheter. Att nyskrivna Broadway- och West End-musikaler numera sällan kommer till Stockholms ängsliga privatteatervärld är ett välkänt faktum, medan privata Nöjesteatern i Malmö och offentligfinansierade Värmlandsoperan i Karlstad är betydligt piggare. Nu meddelar Östgötateatern i Norrköping/Linköping, också med en stolt musikalhistoria, att de i höst har Europapremiär på en av de senaste årens största Broadwayshower, Familjen Addams från 2010, baserad på tv-serien.

De verkliga pionjärerna är dock Stockholms musikteater, en av ytterst få aktörer som vågar satsa på nyskriven svensk musikdramatik. I februari har de premiär på musikalen Anima av Jan-Erik Sääf och Odd Runebor på Boulevardteatern.

Goda nyheter kommer också från en av de stora musikalaktörerna som varit på fallrepet, Göta Lejon. De meddelar nu att Malmöoperans uppsättning Jesus Christ Superstar med Ola Salo, med premiär till påsk i Stockholm, sålt så bra att den fortsätter även till hösten.

YouTube Preview Image

Snart på Östgötateatern. Från The Addams Family på Broadway.

Kategorier

Fler bloggar