Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Gina Dirawi, känd för sin blogg Ana Gina, leder Melodifestivalen nästa år. Hon gör det tillsammans med sångerskan Sarah Dawn Finer och skådespelaren Helena Bergström.
I sin blogg skrev Gina Dirawi igår ”Åh, äntligen får jag säga detta!!!! Sen i somras har jag hållt den här hemligheten för er mina små sågspån, och nu får jag berätta. Jag är en av de som ska leda Melodifestivalen 2012. HUR TUNGT ÄR INTE DET?”. Gina Dirawi, 20 år, har haft två humorshower på SVT Play: The Ana Gina show och The fabulous life of Ana Gina.
Där gör hon sina sanslöst humoristiska figurer som Bettan och syster Khadidje. Särskilt Khadidje med sin heltäckande slöja är så skrattutlösande att man blir smått beroende.
Sarah Dawn Finer har själv tävlat två gånger i Melodifestivalen. 2007 kom hon fyra med I remember love och två år senare sexa med Moving on. Helena Bergström säger att hon älskar att röra om i grytan.

– Det här är det i tv som mest av allt engagerar svenska folket, och att vara där känns väldigt roligt för mig. Jag började min karriär som programledare för ett ungdomsprogram i SVT som hette Vidöppet i just de här korridorerna, säger hon.
Bland artisterna som medverkar nästa år finns, enligt Aftonbladet: Charlotte Perrelli, Danny Saucedo, Thorsten Flinck, Molly Sandén, Top Cats, Lotta Engberg & Christer Sjögren, Magnus Carlsson och Sonja Aldén.

Här är syster Khadidje och fjortisen.

YouTube Preview Image

Kategorier

Fler bloggar