Annons

Kulturbloggen

Jenny Leonardz

Jenny Leonardz

Den går som en löpeld över nätet, överfaller en på Facebook från alla håll med samma förtjusta häpnad i kommentarerna. Men till skillnad från youtube-klipp med söta katter eller Hitlers utbrott från filmen Undergången i hundraumptonde varianten, så bjuder det här svartvita klippet på något ovanligt. Och ovanligt bra. Visningarna av Robynlåten Call your girlfriend på ett oslagbart originellt sätt passerade 45000-strecket i helgen.
Trestämmig sång (de tre ingår i den 10 kvinnor starka vokalenseblen Erato, som alla studerande i Uppsala) som än en gång bevisar att det enkla är det bästa när det görs med originalitet och musikalitet – på ett sätt som inga syntar och datorer i världen kan komma i närheten av. Nämligen mänskliga röster i mjukt flätade stämmor och med häftigaste kompet – tre tomma kesoburkar, sex händer och en bordskiva. Nej det låter sig inte beskrivas, lyssna själva.

Kategorier