Kulturbloggen

Tobias Brandel

Tobias Brandel

Det var inga läckor i Svenska Akademien som gjorde att oddsen på Tranströmer tokrasade timmarna innan han fick Nobelpriset. Det fastslår en ”tämligen övertygad” ständig sekreterare i en ny lång bloggpost, utan att nämna det besvärande faktum att Ladbrokes har prickat in rätt pristagare fem gånger under de nio år de erbjudit spel på litteraturpristagaren.

Således är det till vadslagningsfirmorna vi vänder oss för att få svaret även på den här veckans tiotusenkronorsfråga: Kommer Håkan Juholt att avgå? Oddsen för att han gör det har rasat nästan med Tranströmerfart de senaste dagarna, och efter att hans avgång bara gav 1,3 gånger pengarna på torsdagskvällen stoppade Ladbrokes spelet. Eventuellt kommer det upp igen under fredagen meddelar firman, men minnesgoda personer vet att Ladbrokes stoppade även spelet på Le Clézio 2008 – dagen innan han fick Nobelpriset.

Å andra sidan behövs förstås ingen utredning för att konstatera att det finns läckor i det socialdemokratiska partiet – de sker tämligen ogenerat i öppen dager.

 

Kategorier

Fler bloggar