Annons

Kulturbloggen

Tobias Brandel

Tobias Brandel

Hashtaggen #svpol, ett måste för den som vill följa svensk politisk debatt på Twitter, har börjat återhämta sig efter att ha kidnappats av Politiskt Inkorrekts läsare. En uppmaning i juli på den inflytelserika bloggen fick dem som normalt ägnar sin fritid åt kommentarsfälten på tidningssajter att även pröva sina förmågor på Twitter.

Plötsligt svämmade #svpol över av invandringsfientliga inlägg och personangrepp. En del av de gamla användarna tog debatten, andra slutade följa flödet.

På mikrobloggen har det varit lätt att undvika trollen på nätet – man väljer själv vem man vill följa – men genom att spamma populära hashtaggar har de också här hittat ett sätt att synas. När dagstidningarna nu inskränker möjligheten att kommentera ligger det nära till hands att tro att aktiviteten delvis flyttar till Twitter.

 

Kategorier