Annons

Kulturbloggen

Tobias Brandel

Tobias Brandel

För inte så länge sedan kunde våldtäktsoffer under rättegången få höra att de inte borde ha haft så kort kjol. I dag tycks de flesta lyckligtvis anse att kvinnor, och alla andra också för den delen, ska kunna klä sig som de vill utan att bli angripna.

I stället har (moral-)polisen hittat en ny (kvinno-)grupp att skuldbelägga: ”bloggerskorna”. Just nu uppmärksammas de grova sexualiserade hot som kända kvinnor i mediebranschen som Isabella Löwengrip, Margret Atladottir och Tyra Sjöstedt regelmässigt utsätts för. Polisens svar?

– De borde ta sig en rejäl funderare innan de exponerar sig som de gör på internet, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesman i Stockholms län till Nyheter24.

Skuldbeläggning av offret tycks vara en lika enkel lösning att plocka fram som lockelsen att tillrättavisa kvinnor som tar sig ton genom att hota dem med straffknull.

 

Kategorier