Annons

Kulturbloggen

Tobias Brandel

Tobias Brandel

Det stora samtalsämnet på årets Pridefestival är att den nya ”öppna” festivalen med gratis inträde mitt i centrala Stockholm har gett en betydligt högre andel heterosexuella besökare än vanligt. De som främst ser Pride som en politisk manifestation gör tummen upp, de som främst ser Pride som ett partytillfälle surar – hur kul är det att gå på gayfest när det kryllar av heteropar som demonstrativt håller hand?

Men den verkliga frågan är förstås, liksom tidigare år, hur torsdagens schlagerkvällen föll ut. Sådär, om man ska sammanfatta reaktionerna på nätet. Årets nyhet, återuppväckandet av den klassiska liveorkestern, komplett med Anders Berglund och dirigentpinne, blev droppen för tidningen QX skoningslösa schlagerexpert som i en brutal sågning nu kräver att själv få ta över hela arrangemanget.

Kategorier