Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Det är inte lätt att vara nere med p-funken. George Clinton och Bootsy Collins, genrens skapare och fixstjärnor, står bakom några av de funkigaste inspelningar som gjort på planeten Jorden men är kända som notoriska flummskallar.

Att Bootsy Collins ställt in sin konsert på Nalen, imorgon torsdag, kommer alltså inte som någon överraskning.

När konserten tillkännagavs var frågan snarare om basisten med stjärnglasögonen verkligen skulle komma denna gång. Och om han i så fall skulle vara i stånd att leverera den riktiga p-funken eller mest fjanta runt i platåskor och tjata om utomjordiska moderskepp.

Jag har varit med om båda varianterna (ofta på samma gång). Konserter där funken transcenderat upp till en himmelsk nivå eller där ett oräkneligt antal påtända funkare planlöst vandrat på och av scenen i vad som känts som en tålamodsprövande evighet.

Ungefär som på mindre lyckade hiphop-konserter. Eller reggae.

Här är i alla fall ett exempel på en Bootzilla i högform: