Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Ena halvan av Hall & Oates (han utan mustaschen) har fått något av en andra karriär med sin härligt opretentiösa webbshow ”Live from Daryl’s house”

Utan att ändra på grundkonceptet med spontana musikermöten (oftast hemma på gården) har blue eyed soul-sångaren och hans grymt grooviga  musikerkompisar nått både en stor publik och prisats av branschen.

Nejdå, det finns inget originellt i konceptet: det småpratas, lagas och äts mat och, framför allt, spelas musik fokuserad på månadens gäst (eller gäster).

Det som särskiljer ”Live from Daryl’s house” från andra mer eller mindre tillrättalagda och regisserade program där musiker umgås och spelar musik tillsammans är att man slipper fjantandet. Och att musiken är på en så sjukt hög nivå. Nåja, lite fjantas det även här, men nu talar vi om ett program gjort ur ett musikerperspektiv så då blir det ok.

Av alla de 68 episoder som hittills gått (i det senaste gästades Daryl Hall av den svarta countrysångaren Darius Rucker) har jag valt ut två särskilt bra klipp. Först ett med soul/countryartisten Shelby Lynne (en julspecial som passar bra denna kyliga juni) och sedan ett med den brittiska soulsångerskan Rumer.

Ursäkta. En sak till. Måste bara få med detta klipp med Diane Birch också (även om jag redan lagt ut det i ett tidigare blogginlägg). Alltså, allvarligt talat, kan det bli bättre än så här?