Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Jag hade nästan gett upp hoppet. Men så dök det nyss upp ett mejl med den oerhört glädjande nyheten att Neil Young & Crazy Horse även kommer till Stockholm på sin Europaturné. Efter redan aviserade konserter i Köpenhamn och Bergen.

Det var ju förra året som Neil Young och hans härliga polare i Crazy Horse med två ynka timmars varsel ställde in sin konsert på Way Out West och fick några busslaster med gubbar (inklusive mig själv) att gå in i ett zombieartat tillstånd vi knappt kommit ur ännu. Jo, visst var det många yngre som också sörjde rocklegendens inställda konsert men kanske inte lika mycket som vi gubbar. Vad vet jag.

Men nu kommer de till Stockholm och Music & Arts-festivalen på Skeppsholmen. Tack Gud och Luger! Bocka för söndag 3 augusti i kalendern. Det här är en konsert man inte får missa; det finns ju inga som kan veva igång ett gammalmodigt malande rockmaskineri som  de här gubbarna. Har vi tur sätts hela Skeppsholmen i gungning och uppnår en så magisk nivå av självsväng att ön flyter iväg.

Att Jill Johnson tar dit sin Nashville-veranda och att Peter Le Marc gör sitt första framträdande på sju år blir i sammanhanget ointressant. Även att Television spelar ”Marquee moon” i sin helhet.

Det enda som betyder något är att Neil Young, Billy Talbot, Ralph Molina och Frank Sampedro kommer.