Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Beach Boys kommer till Dalhalla 1 juni. Det kan låta som en god nyhet men då ska man veta att det är den Mike Love-styrda upplagan av Beach Boys som enbart inkluderar honom och och Bruce Johnston från den gamla goda tiden.

Förra gången som Beach Boys var i Sverige, 29 juli 2012 på Trädgårdsföreningen i Göteborg, var det i anslutning till 50-årsjubiléet och uppställningen var imponerande med Brian Wilson, Al Jardine, Mike Love, David Marks och Bruce Johnston kompade av Brians Wilson ordinare musiker (som är fantastiska). Närmare en originalsättning kan man faktiskt inte komma.

Det finns alltså ingen anledning att bege sig till Dalhalla (om man inte råkar bo eller befinna sig i närbelägna Rättvik förstås och inte har något bättre för sig 1 juni). Pellejönsen Mike Love (som äger rättigheterna till gruppnamnet Beach Boys) och hans fejk-Beach Boys klarar man sig väldigt bra utan. De är mer att betrakta som ett coverband.