Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Nej, det var inte fel låt som vann. Det fanns ju ingen låt i årets osedvanligt usla mello som var värd att skicka vidare till Köpenhamn.

Så här ligger det till: ”Undo” är en outhärdligt simpel barnkammarramsa uppblåst till en förfärlig hymn. Lite låter det som  att Fredrik Kempe försökt göra mello av Cranberries. Särskilt slirandet på ordet ”undo”.

Ingen skugga ska dock falla över den duktiga Sanna Nielsen. Hon gjorde som vanligt ett bra jobb, även om det inte går att jämföra med Malmö 2001. Det var ju då hon framförde Bert Månsons underbara powerballad ”Igår, idag”.

Kolla in youtube-klippet här och notera särskilt hur  en härligt snabbfingrad gitarrist vid 2:01 lyfter balladen upp i en hollywoodsk Disneyhimmel vi sällan eller aldrig når i Sverige. Precis så ska en schlagerballad låta. 

Som konsert betraktat är det förstås inte mycket att ha. Avskaffandet av orkester var redan ett faktum men Sanna sjunger ju på riktigt. Tack och bock för det.