Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Det är inte så många som kommit när americana-entusiasterna i Rootsy arrangerat en eftermiddagskonsert med Carrie Rodriguez i Bryggarsalen. Det är konstigt då hon är lika bra, om inte bättre, och lika omskriven som de americana-män som brukar dra betydligt fler till Rootsy-konserterna. Sådana som Chip Taylor, som hon brukar spela med.

Att det är lite folk stör dock inte den genomproffsiga Carrie Rodriguez som, med stor hjälp av Luke Jacobs, genomför en dryg timmes konsert med den äran.

Huvuddelen av materialet är skrivet av Carrie Rodriguez men hon släpper även fram Luke Jacobs i två egna låtar. De både är lika skickliga instrumentalister som sångare. Hon på fiol och gitarr, han på gitarr och lap steel.

Men även om det är en på alla sätt och vis mysig timme i Vasastan med kvinnan från Texas och mannen från Minnesota blir det aldrig något riktigt lyft. Nog klarar de av att skapa en fyllig ljudbild men Carrie Rodriguez är så expressiv i sitt uttryck att hon skulle behöva ett stadigt komp som kunde matcha hennes utspel. Hoppas på det till nästa gång. Och en större publik.

carrie3

Jo, det är fler än skuggfigurerna framför scenen som kommit. Annars hade det ju varit alldeles bedrövligt.

Foto: Dan Backman.