Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

I år är det 40 år sedan Zappa/Mothers-albumet ”Roxy & elsewhere” utgavs. Det är naturligtvis en anledning så god som någon för den oerhört sympatiska Dweezil Zappa att putsa gitarren och ta med sig några som vanligt superduperduktiga musiker för ännu en runda världen runt med pappa Zappas tidlösa musik.

Denna gång kommer fokus alltså att ligga på det synnerligen inspirerade livealbumet ”Roxy & elesewhere”. Gjort med en av de mer lyckade Mothers-konstellationer Zappa fick ihop under sin levnad och minnesvärt inte minst för Zappas roliga monologer som inleder varje vinylsida av dubbelalbumet.

Datum att anteckna: 23 november på Svenska Mässan i Göteborg. 26 november på Cirkus i Stockholm.

YouTube Preview Image

En av låtarna som kommer framföras. Dock med en delvis annorlunda line-up. Men det kommer garanterat låta lika bra. Om inte ännu bättre.