Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

George Duke och Frank Zappa var ett riktigt dreamteam. När Duke kom med i Zappas ombildade Mothers 1970 bidrog han med all den funkiga själfullhet som Zappa själv saknade. Det resulterade i en hel rad exceptionella konserter och album.  När han nu gått bort är det framför allt tiden med Zappa jag vill lyfta fram. Och den underbara discosoul-epoken under eget namn mot slutet av 70-talet. Det är den George Duke jag tyckte allra bäst om. Och afrofrillan förstås. Andra kanske föredrar tiden med Stanley Clarke. Nu har han lämnat planeten Jorden. Alldeles för tidigt. Tack för tiden som varit och may the funk be with you.

Här är ett 40 år gammalt youtube-klipp från en konsert på Skansen. Kolla in flytet som George Duke uppnår på sitt Fender Rhodes. Startar 3:20.YouTube Preview Image