Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Todd Rundgren är på väg till Stockholm. På onsdag, 29 maj, spelar han på Debaser Slussen. Det kommer antagligen att bli en besvikelse. Nya albumet ”State” är inspirerat av Skrillex och låter mest som en påse chips och om jag känner honom rätt så kommer det bli mycket från den. På bekostnad av alla underbara poplåtar han skrev på 60- och 70-talet och som vi ”toddheads” aldrig kan få nog av. Här ser vi honom i en upptagning från Darryl Halls mysiga tv-show ”Live from Darryl’s house”. Tillsammans gör de en ganska underbar gubbversion av ”I saw the light”.

Och när vi ändå är inne på ämnet Darryl Hall och hans gäster: här är det den förtjusande Diane Birch som sjunger en av topplåtarna från hennes knäckande men i Sverige sorgligt förbisedda debut ”Bible belt”. Vilken konsertarrangör tar hit henne? Snälla, jag har väntat länge nu.