Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Säg den singersongwriter som inte velat vara Joni Mitchell. Här ser vi henne, 25 år ung, i en magisk upptagning från en hippiefestival i Esalen, beläget precis vid Stilla Oceanen i den kaliforniska regionen Big Sur.

Festivalen pågick under en helg bara en månad efter den betydligt mer omskrivna Woodstockfestivalen och förutom Mitchell framträdde bland annat Crosby, Stills, Nash & Young, Joan Baez och Incredible String Band. Joni Mitchell skulle naturligtvis varit självskriven som artist även på Woodstock men missade den eftersom hennes manager tyckte att hon skulle framträda på pratshowen The Dick Cavett Show istället.

Den tidlöst vackra sången skrev hon efter att hennes dåvarande pojkvän, Graham Nash, entusiastiskt berättat om Woodstock, han spelade ju själv där med David Crosby, Stephen Stills och Neil Young.

YouTube Preview Image