Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Det vanliga sättet att turnéra på (med mer eller mindre stora bussar och mer eller mindre privata flygplan) känns både mesigt, glassigt och löjligt dekadent när man kollar in upplägget för Stiko Per Larssons kommande vandringsturné. Jodå, vi talar om folkrockaren som alltid använder sina alldeles egna apostlahästar – och sponsrade kläder och skor av den vädertåliga sorten – när han ska ta sig mellan konsertlokalerna.

Årets vandringsturné inleds i Skanör 3 maj och avslutas 1,2 miljoner steg senare i Leksand 8 juni. Sammanlagt blir det 37 konserter (en per dag) och alla görs till förmån för SOS Barnbyar.

Att Nicola Sarcevic (han från Millencollin) och Sara Varga (hon från Melodifestivalen) gästar några av konserterna kan man ta som ett löfte eller ett hot. Allt kommer hur som helst att livestreamas på vandringsturnen.se.

Den som vill se Stiko Per Larsson redan nu promenerar lämpligen till Scandic Grand Central i Stockholm. 9 april är han på plats precis där för att fira släppet av det nya albumet ”Järnbärarland”.