Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

En av senare års starkare konsertrender har varit den där artister och grupper spelar sig igenom särskilt viktiga och framgångsrika album. Det var till exempel en smärre sensation när lärjungarna fick ut musikgeniet Brian Wilson på vägarna för att hjälpa honom igenom hela Beach Boys-mästerverket ”Pet Sounds”.

Nu har trenden vuxit sig så stark att det känns lite uppfriskande att Kajsa Grytt gör typ tvärtom och spelar igenom hela sitt kommande album ”Rädsla urholkar själen” innan det ens är släppt. Det är i alla fall precis det hon tänker göra på Fasching 5 april tillsammans med Birgit Bidder, Jari Haapalainen och Marcus Holmberg.

Lite senare samma månad, 29 april närmare bestämt, tar sig Staffan Hellstrand an albumet ”Pascha Jims dagbok”, från 1996, tillsammans med The Nomads och Stockholm Strings. Med Södra Teaterns stora scen som spelplats kan det inte gå fel.