Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Nu breddar vi bevakningen av konserter med en konsertblogg. Svenska Dagbladet har haft en tillfällig Festivalblogg på somrarna under några år men nu inför vi en permanent konsertblogg som ska fungera som ett lite snabbare komplement till de ordinarie recensionerna i papperstidningen och på webben.

Till att börja med är det jag, Dan Backman, som efter bästa förmåga ska blogga om stort och smått, trendigt och otrendigt, lättlyssnat och svårlyssnat på Stockholms livaktiga scener, men också ge tips om kommande spelningar.

Ikväll kan man till exempel bege sig till Intiman vid Odenplan om man är nyfiken på Tommy Körbergs liv och leverne. Den Melodifestivalaktuella sångaren har ju premiär på en självbiografisk föreställning just där. Räkna med Carola-skämt, ”Anthem” och många olika musikaliska genrebyten. Jazzklubb Fasching bjuder på Eli Degibri Quartet. En ung tenorist från Israel, verksam i New York.

Är man, som jag, mer sugen på lite lagom excentrisk brittisk jazz i allmänhet och 30-årsjubilerande The Westbrook Trio (flygel, saxofon, sång) i synnerhet väljer man istället Hörsalen i Kulturhuset imorgon, torsdag. Hörsalen är för övrigt en underbar konsertlokal som används alldeles för sällan. Den som är inne på hiphop bör förstås inte missa den amerikanska rapparen Nas på Berns. Också det imorgon, torsdag. Han är så stor att arrangören varit tvungen att sätta in en extrakonsert klockan 18.