Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

Sökandet efter den varg som skadsköts i Närke är avblåst. Inget blod hittades och den bedöms vara utom fara.

Det var inte bara en utan två vargar som sköts i torsdags i Hasselforsreviret i Närke. Jaktlaget rapporterade att en varg dödats till länsstyrelsens besiktningsman. Men bara en halvtimme senare ringde jaktledaren igen och sa att ytterligare en varg blivit påskjuten.

Det fanns blod i spåren efter den skadskjutna vargen, och under hela dagen har två besiktningsmän letat efter den. På eftermiddagen avblåstes letandet. Vargen hade då gått över gränsen till Värmland. Dess revir går över bägge länen.

– Besiktningsmännen bedömer att det inte föreligger någon fara för vargens hälsa. De har hittat legan från i natt och där fanns inget blod. De har också sett av spåren att vargen går på alla fyra tassar och alltså inte haltar. Med de två kriterierna blåste de av sökandet, säger Sten Renglin, presschef i Örebro län.

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky