Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

Att odla poppel och hybridasp i stor skala i Sverige kan vara ett sätt att klara EU-kraven om att öka andelen förnybar energi. Skogforsk och Sveriges lantbruksuniversitet ska undersöka möjligheterna, med sikte på rejäla skördar av biobränsle framöver, skriver de i ett pressmeddelande.

Att bruka skogen klimatsmart är ett snabbt växande fält för kunskapsinhämtning, i Sverige och resten av världen. Det kan man läsa mer om i morgondagens SvD.

Vid klimatförhandlingarna i Köpenhamn kommer troligen regler för hur skogsbrukare i tropiska regnskogsländer ska få betalt för att inte hugga ner skogen. Mekanismen kallas för Redd, reducing emissions from deforestation and forest degradation. Initiativtagaren Kevin Conrad från Papua Nya Guniea intervjuas i SvD.

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky