Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

Borås fick bli vårt nästa tankstopp. Här får vi tacka bilnavigatorn för att vi hittade till Gässlösavägen där Borås enda biogastankställe finns. På vägen står däremot andra skyltar som kan vara vägledande: Slakthus, djursjukhus, reningsverk.
På en skylt står det faktiskt också griftegård, men den har säkerligen inget med biogasen att göra.

Men skyltningen till tankstället var dålig utom vid de sista avtagen. I och för sig har det inte varit skyltat på motorvägen varken i Linköping, Mjölby eller Borås var fordonsgasen finns. Varför inte?

Väl framme
fanns det gas, vilket inte alltid är givet för en biogasbilist. Och den kostade 10,97 kubiken. Fortfarande billigare än i Stockholm, med andra ord.

Ica Maxi i närheten fick sörja för resten av behoven – toa, lunchsallad och godis. Tuttifruttiringarna ligger här i bilen och bara väntar på att bli uppätna.

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky