Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

Första tankningen avklarad – i Linköping. Vi hade nog kunnat klara oss ända till nästa tankställe i Mjölby, men det hade nästan varit en skymf att passera biogascentrum i Sverige. Här finns fem tankställen. Vi valde det vid Gumpekullarondellen, mest för namnets skull.

Det blev en lyckträff – gott om gas
– priset drygt en krona lägre än i Stockholm, 10,58 kubiken
– nära Tekniska Verken där gasen kommer ifrån.

För att få en korrekt prisjämförelse med bensin ska man tydligen multiplicera gaspriset med 0,9. Så 9,52 kr ska jämföras med 13,24 kr/l som 95 oktan kostade här vid Rejmes i Linköping.

Och som extra bonus för en hockeymorsa ligger Cloetta center precis bredvid tankstället. Man har ju sett en och annan ishall genom åren, och nu kan jag lägga ännu en till samlingen.
Där tog vi en fika på gräset utanför och jag tyckte jag kände havslukt, ja i alla fall doften av tång. Men havet ligger långt från Linköping, så det var nog snarare än odör från reningsverket…

Nackdelar hittills
är att man måste åka av motorvägen för att tanka, fyra-fem minuter tog det till pumpen. Det fanns visserligen toa men då fick jag gå till bilhallen intill. Och allra största haken är att man inte kan köpa glass och godis som vid en bensinmack. Vi är nu utan nödvändigheter som tutti-fruttiringar, brio och annat bilgodis och får äta medhavd frukt i stället. Nyttigt, ja, men inte lika smarrigt.

Annars går allt som smort, hittills.

Nu spanar vi mot nästa tankställe i Mjölby, mest för att se om det verkligen ligger precis vid motorvägen som det verkar på kartan från www.fordonsgas.se

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky