Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

Oj, vad många kommentarer det blev på mitt förra inlägg, trots att det bara hann ligga i topp på svd.se en kort, kort stund innan nästa bloggare lade ut sitt inlägg.

Alla kommentarerna handlar om att människans utsläpp inte har någonting med de pågående klimatförändringarna att göra. Det kan man ju tro eller tycka om man vill, men den som vill hålla sig till vetenskap kan få mer info på brittiska vetenskapsakademins hemsida.

Och den som undrar vad det var för konferens i New York så organiserades den av
Heartland Institue, en av de tankesmedjor som under många år har fått bidrag av ExxonMobil.

Brittiska vetenskapsakdemin skrev ett brev år 2006 till ExxonMobil med anledning av att företaget gav så mycket pengar till organisationer som sprider desinformation om och vantolkningar av vetenskapen bakom klimatförändringarna.

År 2007 sa Exxon, som då bytte vd, att företaget skulle upphöra med bidragen.

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky