Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

I sitt tal riktar Al Gore skarp kritik mot USA, som på flera sätt motsätter sig ett dokument från Bali som innehåller ett gemensamt åtagande från industriländerna att minska sina utlsäpp. EU vill att det ska stå ”mellan 25 och 40 procent till år 2020” i dokumentet.

USA vill inte ha några siffror alls.

Al Gore säger att han tillhör inte den amerikanska delegationen. ”Jag ska tala om en obekväm sanning” sade han och rev ner applåder.
”Alla ni som applåderar nu, gå till den amerikanska delegationen och rikta er kritik mot dem”, sade han.
Han fortsatte sedan på det spåret.

Talet pågår forftfarande.

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky