Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

Idag känns det kul att ha levererat en SvD-special om klimatet. Inte klimathotet utan klimathoppet.
Även om det egentligen är självklart att det står i människans makt att minska effekterna av den globala uppvärmningen, så är det sällan vi skriver om lösningarna så rakt på sak.

Förra året gjorde vi ett särtryck på SvD:s klimatspecial och erbjöd gymnaiser att köpa bilagan till själkostnadspris. Det blev en större succé än vi kunde ana. Kunskapstörsten var stor där ute och vi fick trycka nytt när första omgången var slut. Nästan 20 000 ex distribuerades till tonårselever i hela Sverige.

Den beskrev hotet, nu berättar vi om lösningarna på klimatproblemen. En nätt liten uppgift…

Arbetet med specialen är en förklaring till varför det inte har hänt så mycket på min blogg senaste veckorna. Å andra sidan är det ju svårt att konkurrera med kollegan Björn Sunesson och hans bloggande om upplösningen på hans springäventyr i USA. Snacka om klimatvänligt sätt att transportera sig.

Tanken är att även söndagens klimatspecial – ”klimathoppet”- ska bli ett särtryck. Att förstå och samla kunskap om klimatförändringarna är en av de viktigaste insatser man kan göra som privatperson. När man vet mer är chansen större att man agerar därefter.

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky