Annons

Susanna Baltscheffsky om klimat & miljö

Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky

För första gången har USA:s president Bush gått med på att sätta mål för minskade utsläpp av växthusgaser. Den sensationelle nyheten släpptes alldeles nyss, efter att Bush hållit ett anförande inför G8-mötet nästa vecka. Tidigare har han avfärdat Angela Merkels förslag på skrivningar om klimatåtaganden inför mötet.

Det Bush nu har sagt är att han vill bjuda in till ett möte i höst med de 15 länder med största utsläppen, däribland USA, Kina, Indien och flera europeiska länder.
Mötet ska vara det första i en serie där de 15 länderna enas om ett globalt mål för att minska utsläppen av växthusgaser.
Återstår att se om mötesserien leder till ett faktiskt mål, men just nu är det mest intressant att Bush tar ett steg i riktningen mot en multilateral överenskommelse för minskade utsläpp.

Om bloggen

Susanna Baltscheffsky har bevakat miljö- och klimatfrågor på SvD sedan 1995. I bloggen skriver hon snabba miljönyheter, både från Sverige och internationellt, om politik, vetenskap och debatt. Här hittar du också nyheter som inte syns i det dagliga flödet.

Kontakta Susanna Baltscheffsky