Annons

Kalifornienbloggen

Erik Augustin Palm

Erik Augustin Palm

Foton: Erik Augustin Palm.

Att efter 12 dagar i Texas vandra nedför Church Street och möta det grönskande under som är Dolores Park en solig dag, är nog det bästa välkomnande hem till Kalifornien som undertecknad skulle kunna föreställa sig. Golden Gate Park i all sin ära och prakt, men det är under de svajande palmerna i mötet mellan Castro och Mission District som San Franciscos mest ultimata parkupplevelse finns att hämta. Utöver att många av stadens olika grupperingar är representerade vilken veckodag som helst (där det till och med har kultiverats fram en av vissa löjligt noggrant följd karta över var i parken som respektive grupp hör hemma), ligger det något i atmosfären som är så omisskännligt Bay Area. Vaggande, behagligt och nästintill meditativt.

”Komma hem-känslan” förstärktes av att ha Berkeley-bördiga drömfolkpopkvartetten The Morning Benders i lurarna (som gjorde succé på SXSW i Austin förra veckan). Tyvärr ska de tydligen ha flyttat till Brooklyn nyligen, men jag hoppas att de snart återvänder efter att ha insett att Telegraph Avenue är så mycket trevligare än ängsliga Bedford Avenue. Ovan en särdeles vacker, Phil Spector-inspirerad livevideoversion av singeln Excuses (från nya skivan Big Echo), som gruppen spelade in strax före jul med vänner och musikbekanta här i San Frantastico.