Annons

Inredningsbloggen

Susann Larsson

Susann Larsson

För en tid sedan fick jag en fråga från ’Jasmin’ om hur man bäst inreder ett studentrum på 18 kvm. Det är inte helt lätt, men det viktigaste är en bra säng och en väl fungerande arbetsplats. Samtidigt är det inte fel om det går att ta hem lite kompisar ibland.

Satsa på multifunktionella möbler, t ex en skön bäddsoffa och ett litet ihopfällbart tebord som även kan fungera som sängbord. Istället för skrivbord kan ett bord som kan fungera både som arbetsbord och matbord, gärna med möjlighet att fälla ut, vara praktiskt.

En bra arbetssstol är inte det roligaste att lägga pengarna på men är viktigt för att inte få skador i rygg och axlar. Till ev middagsgäster kanske det räcker med några stapelbara pallar.

Bra förvaring är a och o för att livet på liten yta ska fungera. Satsa på hyllor som sitter på väggen, öppna eller köksöverskåp. Håll golvet så fritt som möjligt så känns ytan större.

För att rummet inte ska kännas så litet blir det bäst med ljusa väggar och skippa tunga gardiner som förminskar. En persienn eller rullgardin blir bättre. Bra belysning för att orka plugga sena kvällar är ett måste. Satsa på en golvlampa vid soffan som även kan användas som sänglampa och en skrivbordslampa vid bordet.

Det är inte heller fel om det är ganska glatt och trevligt med kul färger och spännande detaljer. Det gäller att hålla sig pigg och glad för att orka plugga, så lite färgglada detaljer och något kul på väggen behövs. Kolla gärna second hand för udda prylar eller lågprisvaruhusen för billiga färgglada saker.

Bilderna kommer från stylist Sofie Andersson, fotograf är Marcus Svensson.