Annons

Inredningsbloggen

Susann Larsson

Susann Larsson

Köpenhamn är en underbar stad att besöka i semestertider. Det är också ett riktigt mecka för alla som är intresserade av design och inredning. Tyvärr har vi just nu valutan emot oss men där finns ändå en hel del kul att ta del av. Det kan vara härligt att bara strosa omkring på Ströget men jag har några ställen som jag själv tycker är riktiga guldkorn.

Först och främst – det går inte att missa eftersom det ligger mitt på Ströget – Illums Bolighus. Här finns all dansk och skandinavisk design värd namnet. Har alltid helt fantastiska skyltningar som bara de är värda ett besök.

Vägg i vägg ligger ett café som av ett flertal utländska magasin utnämnts till ett av världens finaste The Royal Café. Om det stämmer vet jag inte, men det är väldigt originellt.

På en sidogata från Ströget, St Regnegade 2, ligger Casa Shop som är en butik med det allra senaste när det gäller lampor och möbler. Ingen stor butik men väl värd ett besök.

Tage Andersen, blomsterkonstnären, har en butik på Ny Adelgade 12 eller utställning kanske man ska kalla det eftersom man får betala inträde för att gå in. Här hittar du hans speciella dekorationer med rostiga ägg och snirkliga krukor. Udda men lite kul.

Men de bästa butikerna ligger inte längs gågatan utan då får man ge sig iväg en bit. En av mina favoriter är Normann Copenhagen, Österbrogade 70, det här är deras flagshipstore med framförallt deras eget annorlunda och lekfulla sortiment.

I andra delen av stan, på Vesterbrogade 137, finns en riktig raritet – Designer Zoo. Här samsas nya unga designer och konsthantverkare med sina senaste alster.

Bilderna är skärmdumpade från respektive hemsidor.

Vill du får fler tips på bra shoppingställen i Köpenhamn hittar du en längre lista här.