Annons

Inredningsbloggen

Susann Larsson

Susann Larsson

Jag fick ett mail med en fråga om indisk inredning ’Försöker få fram den där speciella mysiga indiska stilen i mitt hem. Helst ska man ju ha möblerna i den där typiska mörka träfärgen. Jag har en del målade möbler men vilken färg ska jag måla dem i för att få dem att smälta in bland det indiska? Har sett att indiska möbler ibland har en ärggrön färg. Är den mest typisk eller är det bättre med mörkare färger och i så fall vilka? Har funderat på en neutral äggskalsvit färg på väggarna eller är det bättre med någon dov färg, t ex lila, gammelrosa, grön, terracotta, röd?

Svar: Jag tycker nog att det vanligaste verkar vara mörkt brunt träslag, även om jag också sett målade lite avskavda möbler i färger som grönt och turkos. Sen är det mycket väggfärger och tyger i färger som gult, orange, rosa, turkos m m. Mycket mönstrade kuddar och täcken, skira gardiner m m. Butiken Indiska har en del och även Indori om man är ute efter mer exklusiv asiatisk inredning. Tror absolut att du kan använda äggskal på väggarna, det verkar inte vara så mycket dova färger snarare lite skarpare färger i så fall. Försök bestämma dig för en bas, t ex mörkbruna möbler, vita väggar, orange/röda/gula textilier. Sen kan kan du bygga på med målade möbler i denna färgskala och även lägga till andra typiska detaljer som lapptäcke, fat, ljusstakar m m.

Det finns två indiska bloggar som är jättebra och som skriver om indisk inredning – Rang Decor och An Indiansummer. Bilderna kommer från Archana som skriver Rang Decor, det är hennes eget hem med enl henne själv traditionell indisk inredning.