Annons

Idagbloggen

Agneta Lagercrantz

Agneta Lagercrantz

Man sitter på ett flygplan över nästan halva jordklotet. Lämnar blommande magnolia. Dimper ner i milt vintervitt Sverige. Och här kan man slå på datorn och följa allt det som jag var med om på Wisdom 2.0-konferensen i San Francisco i helgen på live-stream. Varsågoda, bara att ta för sig, fritt tillträde.

Några tips: Den som är intresserad av ledarskap eller hur Silicon Valley-företagen medvetet byggdes upp med meditation och mindfulness – kolla programpunkterna på fredagen. Inte minst Jeff Weiner, vd för LinkedIn – ”The art of conscious leadership”. Eller lördagens samtal mellan buddhisten och meditationsläraren Jack Kornfield och hans adept Bill Ford – ”Using wisdom purposefully in business”.

För att inte tala om killarna bakom Senstream som skapat ett litet pannband som läser av hjärnvågorna. Sedan kan man styra ett dataspel med tanken. Tänka sig!

På lördagen  lotsade oss Sherry Turtle, professor på MIT, ”The questions we are not asking”, bort från sms-andet och facebook-andet till det gamla hederliga, äkta samtalet. Glöm inte att tekniken är  förförisk.

Litet hårda forskningsfakta finns i ”Science with heart” och ”The mindful genome”. Eller om man är intresserad av  mediemarknaden, rookien Arianna Huffington om hennes satsning i Huffington Post på GPS for the soul. För att inte tala om 28-åriga Justin Rosenstein som vill få alla på hela jordklotet att älska varandra, ”Your role in the human project”.

På söndagen var det dags för skolprojekten, bland annat i ”Wisdom teachings for young people in the technology age” där bröderna Atman och Ali Smith kom tillbaka till sin förort i Baltimore och tyckte allt var förändrat till det sämre. Efter tio år har deras mindfulnessprojekt för mellanstadieåldern spritt sig till så många skolor att de kan börja utbilda eleverna som var med från början till att leda grupper.

Det kan också vara litet kul att höra mannen bakom Wisdom 2.0-konferenserna, som nu hölls för fjärde året i rad med nästan tredubblat publikantal (1 700) på bara ett år. Soren Gordhamer intervjuas i punkten ”Wisdom 2.0 now and the future”.

Och glöm inte Marianne Williamson om ni vill ha sprakande energi och kraft strömmande ut ur datorn.

Enjoy!