Annons

Idagbloggen

Per Söderström

Per Söderström

Det hugger allt i fadershjärtat när jag läser om unga kvinnor som drabbas av bröstcancer. Jag tänker på Idagsidans artikelserie i veckan. Och det stannar inte vid bröstcancer – även andra cancerformer kan slå till i unga år. Naturligtvis.

Hur man hanterar ett cancerbesked varierar förstås. Att en ung människa på alla sätt vill bekämpa en livshotande sjukdom är inte så konstigt. Rebecka heter en 29-årig kvinna som fick diagnosen bröstcancer för drygt en månad sedan. Hon och hennes syster Emelie satte tämligen omgående i gång ett fotoprojekt som skildrar Rebeckas kamp.

– Rebecka och jag jobbar som Lindy Hop-instruktörer (swingdans) och dansar, showar och undervisar över hela världen. Tanken var att vi skulle åka till USA nu i höst och jobba, men vi var tvungna att ställa in resan för att hon blev sjuk, berättar Emelie.

Här är länkar till albumen på Facebook:

Fighting Nature

29th Day of Cancer

Ambush – 33rd Day

History – 34th Day

Up in the Air – 41st Day