Annons

Idagbloggen

Agneta Lagercrantz

Agneta Lagercrantz

Psykologisk salong, Stadsbiblioteket 28 april

Fullt i Stockholms stadsbibliotek när vi hade temat Medvetandet i torsdags kväll! Mikael Djurfeldt, forskare på KTH, Anna Gerge, leg psykoterapeut och Christer Perfjell, en av veckans mediekändisar efter sin berättelse om annorlunda verklighetsupplevelser, var samtalspanel. Nästan 300 kom in, inklusive de som tålmodigt lyssnade i trappan, medan bortåt 70 fick vända. Känns alltid trist att ett arrangemang man medverkar i inte kan ta emot alla som vill, men också roligt att ämnet är så hett!

Det var en fröjd att vara samtalsledare. När publiken släpptes in var samarbetsviljan total: Korta, klara frågor som ställdes till preciserad person i panelen. Mikrofonerna vandrade kors och tvärs i publikhavet, de första fem frågorna är med efter samtalet här på videon.

Många ville veta mer om Christer Perfjells upplevelser i en annan verklighet. Andra var nyfikna på Mikael Djurfeldts forskning om hjärnbarken på Kungliga Tekniska Högskolan. Eller på Anna Gerges arbete med hypnos för traumatiserade. Och hur såg de på själen?

Söndag 1 maj börjar den internationellan konferensen Toward a Science of Consciousness på Stockholms universitet. Den är öppen för allmänheten och pågår hela veckan. Programmet här.

Nästa Psykologiska salong på Rotundan blir den 18 maj, en repris av succén med gästerna Anna Kåver och Åsa Nilsonne. Samtalsledare: Idagsidans Maria Carling.