Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Blev det mycket kaffe den gångna arbetsveckan? Mmm … Det blir lätt så. På SvD-redaktionen skulle strejkande kaffemaskiner troligen kunna utgöra ett större hot mot journalistiken än mycket annat teknikstrul. Koffeinet skärper sinnet när texten måste vässas före deadline. Så känns det i alla fall.

På senare tid har det dessutom kommit glädjande nyheter om att kaffe innehåller nyttiga antioxidanter (mer än te till och med), det sägs vara bra mot både diabetes och demens.

Men kaffe kan också öka risken för hallucinationer, visar en forskningsstudie från universitetet i Durham i Storbritannien. Dricker man mer än sju koppar kaffe om dagen kan det hända att man ser och och hör saker som inte finns – inklusive spöken …

Kanske är det vad som har hänt med den stackars fransmannen i filmen nedan? En liten lektion i franska får man på köpet i denna underbara lilla historia om koffeinets kraft;-)

YouTube Preview Image