Annons

Idagbloggen

Maria Carling

Maria Carling

Om du har sett ovanligt många unga människor i kostym, typ tonåringar som du aldrig tidigare sett i liknande mundering, så finns förklaringen i en tv nära dig.

De uppklädda ungdomarna är helt enkelt inspirerade av sin favorit-serie How I met your mother. Huvudpersonen, kostymklädde Barney Stinson, har nämligen utsett den 13 oktober till International Suit Up Day. Enligt Facebook kommer drygt 700 000 personer att ära denna dag i kostym.

Varför? För att detta plagg är ”awesome”, enligt Barney och fansen som består av både killar och tjejer världen över. Serien Mad men har ökat suget efter skräddade plagg, How I met your mother gör det med ytterligare en ironisk touch. Klädkedjorna har förstås hakat på. How I met your mother-fansen på Facebook närmar sig 6,5 miljoner. Den globala kostymmarknaden bara väntar på att få ”suit up”.